Prelegenci

A B C D F G H J K L M N O P R S Ś T U W Z
Mateusz Kowalewski

Mateusz Kowalewski

prezes

HORTIMEX PLUS Sp. z o.o. Sp. K.

Przedsiębiorca rodzinny w drugim pokoleniu. Współwłaściciel i Prezes HORTIMEX. Od 2009 roku zarządza Firmą, która wspiera projektowanie i produkcję żywności oraz jest platformą wymiany towarów, wiedzy i doświadczeń pomiędzy światowymi producentami składników żywności a polskimi producentami żywności. Praktyk nowoczesnej organizacji i zarządzania firmą rodzinną. Obszary zainteresowań: projektowanie i tworzenie żywności, modelowanie biznesowe, zarządzanie strategiczne, zarządzanie przez wartości, społeczna odpowiedzialność biznesu, systemy zarządzania jakością, sukcesja w firmach rodzinnych.


Bierze udział w sesjach:

  • Rynek wobec trendów kulinarnych i prozdrowotnych: od żywności zdrowej, funkcjonalnej, do superfoods

    ZOBACZ WIĘCEJ PRELEGENCI
     

    Rynek wobec trendów kulinarnych i prozdrowotnych: od żywności zdrowej, funkcjonalnej, do superfoods

    • Moda na gotowanie i zdrowe odżywianie zmienia rynek FMCG
    • Odpowiedź producentów na trendy prozdrowotne: zmiana składu, opakowań, komunikacji
    • Potencjał rynku żywności ekologicznej w Polce
    • Nowe nisze – żywność funkcjonalna, dla sportowców, dla alergików – podbijają masowy rynek
    • Superfoods – „nadżywność” czy skuteczny marketing?

    Rynek wobec trendów kulinarnych i prozdrowotnych: od żywności zdrowej, funkcjonalnej, do superfoods

POWRÓT