Sławomir Mikos
dyrektor zakładu
CEDC International Sp. z o.o.
Dyrektor zakładu produkcyjnego CEDC International w Białymstoku, największej fabryki mocnych alkoholi w Polsce, produkującej m. in. marki Żubrówka, Soplica, Absolwent czy Żytniówka, zarówno na rynek rodzimy, jak i rynki eksportowe. Od ponad 20 lat w biznesie, w tym od 12 lat na stanowiskach kierowniczych w CEDC, w działach rozwoju, zakupów i produkcji. Za najważniejszy cel zakładu w Białymstoku uważa połączenie maksymalnej wydajności z najwyższą jakością produktów oraz bezpieczeństwem i higieną pracy, m. in. dzięki wprowadzeniu zasad LEAN Manufacturing czy inwestycją łączącym nowoczesność z historią zakładu.
Bierze udział w sesjach:
-
Biznes 4.0: Przemysł spożywczy buduje przewagę w oparciu o technologię
- Wyścig technologiczny – ile to kosztuje, co można zyskać?
- Jak technologie wspierają menedżerów w podejmowaniu decyzji biznesowych w firmach
- Główne obszary inwestycji technologicznych: produkcja, sprzedaż, zarządzanie
- Fabryka przyszłości: automatyzacja i robotyzacja
- Sprawna logistyka wewnętrzna w służbie konkurencyjności produkcji
Biznes 4.0: Przemysł spożywczy buduje przewagę w oparciu o technologię
- Aleksandra Banaś - prezes zarządu, ifm electronic Sp. z o.o.
- Igor Jeliński - ekspert, branża spożywcza
- Paweł Juras - dyrektor ds. sprzedaży branżowej i kluczowych klientów, Balluff Sp. z o.o.
- Bogusław Kowalski - prezes zarządu, Graal SA
- Sławomir Mikos - dyrektor zakładu, CEDC International Sp. z o.o.
- Jakub Pawlak - kierownik obszaru sprzedaży dla segmentu spożywczego, ABB Sp. z o.o
- Paweł Stefański - prezes zarządu, Balluff Sp. z o.o.
- Tomasz Średziński - dyrektor zarządzający, SMAKMAK Sp. z o.o. Sp.k.
- Jacek Ziarno - redaktor naczelny, Magazyn Gospodarczy Nowy Przemysł