Prelegenci

A B C D F G H J K L M N O P R S Ś T U W Z
Tomasz Cwołek

Tomasz Cwołek

Dyrektor Działu Przemysłowych Systemów IT

ASKOM

Wykształcenie
wyższe techniczne (magister inżynier); absolwent Wydziału Automatyki, Elektroniki i Informatyki Politechniki Śląskiej w zakresie Komputerowych Systemów Sterowania

Obszar zainteresowań zawodowych
zarządzanie infrastrukturą i usługami IT oraz optymalizacja procesów biznesowych w zakresie produkcji, kontroli jakości i logistyki przy wykorzystaniu systemów informatycznych

Dorobek zawodowy i osiągnięcia
Udział w roli menadżera projektów i konsultanta biznesowego w licznych wdrożeniach systemów biznesowych (ERP) i produkcyjnych (MES/LIMS/MOM) zarówno jako przedstawiciel Klienta jak i niezależny konsultant.
Od 2005r kieruje w firmie Askom działem zajmującym się wdrożeniami produkcyjnych systemów IT do zarządzania produkcją (MES/MOM), kontroli jakości (LIMS/QMS) oraz wizualizacji procesów (SCADA). Wraz z zespołem zrealizował kilkanaście dużych projektów w kraju i za granicą głównie dla dużych firm z branży spożywczej, chemicznej, elektromaszynowej i motoryzacyjnej.

Bierze udział w sesjach:

  • Naturalność, jakość, bezpieczeństwo – trzy filary produkcji i promocji polskiej żywności

    ZOBACZ WIĘCEJ PRELEGENCI
     

    Naturalność, jakość, bezpieczeństwo – trzy filary produkcji i promocji polskiej żywności

    • Producenci poruszają się w gąszczu systemów bezpieczeństwa żywności – czy tak musi być?
    • Droga produktu od pola do stołu – jak skontrolować jakość na każdym etapie produkcji?
    • Gwarancja jakości i powtarzalności produktów spożywczych – certyfikacja, technologie, dobre praktyki
    • Efektywność produkcji – optymalne wykorzystanie zasobów i potencjału produkcyjnego
    • Na straży dobrego, czyli walka z czarnym PR-em i mitami wokół polskiej żywności
    • Restrykcyjne normy prawne gwarantem jakości i bezpieczeństwa polskiej żywności

    Naturalność, jakość, bezpieczeństwo – trzy filary produkcji i promocji polskiej żywności

POWRÓT