Anna Olewnik-Mikołajewska
prezes
ZM Olewnik
Doktor nauk rolniczych SGGW. W Grupie Olewnik odpowiada za rozwój, strategię oraz nadzór nad Spółkami .Od ponad 15 lat związana z sektorem FMCG w zakresie zarządzania, marketingu i społecznej odpowiedzialności biznesu. Współtwórca wielu strategii sprzedażowo-marketingowych, konsultant marketingowo-branżowy dla wydawnictw i portali z sektora mięso-wędliny.
Członek Komisji Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego w Agencji Rynku Rolnego w latach 2010-2014, Członek Rady branżowej organizacji „Polskie Mięso”
Specjalizuje się m.in. w zagadnieniach zarzadzania strategicznego sprzedaży i marketingu, ekonomiki i efektywności przedsiębiorstwa. Odpowiada za projekty rozwojowe, realizacje strategii , doskonaleniem procesów produkcji i sprzedaży firm z branży rolno spożywczej zajmującej się przetwórstwem mięsa.
Posiada wieloletnie doświadczenie w zarządzaniu zespołem ludzkim (w szczególności zarządzaniu zespołem działu handlowego), umiejętności strategicznego myślenia, zdolności negocjacyjne i analityczne.
Absolwentka Akademii Techniczno-Rolniczej w Bydgoszczy oraz Uniwersytetu Warszawskiego na kierunku zarządzanie. Ukończone podyplomowe studia: Zarządzania na Rynku Dóbr i Marek Luksusowych oraz Akademii Psychologii Przywództwa Szkoły Biznesu Politechniki Warszawskiej.
Posiada Dyplom Executive MBA oraz ukończoną Akademię Strategicznego Przywództwa HARVARD ICAN INSTITUTE.
Bierze udział w sesjach:
-
Polska branża mięsna przeskoczyła swoją ligę
- Czynniki sukcesu polskiego mięsa na arenie międzynarodowej
- Polskie mięso: liderzy rynkowi, trendy konsumenckie, nowe kategorie
- Mięsne marki – jak je kreować w dobie trendów wege?
- Mity nt. mięsa – jak kształtować świadomość konsumentów?
Polska branża mięsna przeskoczyła swoją ligę
- Piotr Antkowiak - dyrektor zarządzający, OSI Poland Foodworks
- Witold Choiński - prezes zarządu, Polskie Mięso
- Anna Olewnik-Mikołajewska - prezes, ZM Olewnik
- Janusz Rodziewicz - prezes zarządu głównego, Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej
- Wiesław Różański - prezes zarządu, UPEMI
- Mariusz Szymyślik - dyrektor, Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz
- Łukasz Targoszyński - adwokat, Baker McKenzie Krzyżanowski i Wspólnicy sp.k.
- Adam Tubilewicz - dziennikarz, portalspozywczy.pl
- Józef Wiśniewski - prezes zarządu, Wipasz
- Bartłomiej Wyrębski - członek zarządu, Plukon Sieradz, członek zarządu, dyrektor, Agri biznes