Sławomir Mikos
Dyrektor zakładu produkcyjnego CEDC International w Białymstoku, największej fabryki mocnych alkoholi w Polsce, produkującej m. in. marki Żubrówka, Soplica, Absolwent czy Żytniówka, zarówno na rynek rodzimy, jak i rynki eksportowe. Od ponad 20 lat w biznesie, w tym od 12 lat na stanowiskach kierowniczych w CEDC, w działach rozwoju, zakupów i produkcji. Za najważniejszy cel zakładu w Białymstoku uważa połączenie maksymalnej wydajności z najwyższą jakością produktów oraz bezpieczeństwem i higieną pracy, m. in. dzięki wprowadzeniu zasad LEAN Manufacturing czy inwestycją łączącym nowoczesność z historią zakładu.
Participates in the sessions:
-
Business 4.0: The food industry develops technology-based advantages
- The technological race: How much does it cost? What can be gained from it?
- How do technologies support managers in making business decisions in companies/enterprises?
- Main areas of technological investments – production, sales and management
- A factory of the future: Automation and robotisation
- Efficient internal logistics in the service of production competitiveness
Business 4.0: The food industry develops technology-based advantages
- Aleksandra Banaś -
- Igor Jeliński -
- Paweł Juras -
- Bogusław Kowalski - Chairman of the Board, Graal SA
- Sławomir Mikos -
- Jakub Pawlak -
- Paweł Stefański -
- Tomasz Średziński -
- Jacek Ziarno - Editor-in-Chief, ‘Nowy Przemysł’ Economic Magazine