Prelegenci

A B C D G J K L Ł M N O P R S Ś T U W Z Ż
Adriana Marczewska

Adriana Marczewska

szefowa kuchni, restauracja WuWu, uczestniczka programu „Top Chef”, prowadząca kulinarne programy telewizyjne

Jest cenioną szefową kuchni z bogatym doświadczeniem. Mimo młodego wieku spełniła większość ambitnych planów z kilkunastoletnim terminem realizacji: z powodzeniem prowadzi warsztaty oraz spotkania poświęcone sztuce kulinarnej w całej Polsce, odpowiada za kuchnię bistro WuWu, nagrała program kulinarny „Ślinotok” dla Kuchni+ oraz „Gotowi do gotowania. Start!” dla TVP2, wzięła udział w programie „Top Chef”, a jako prawdziwa kulinarna wizjonerka podbija serca gości oraz miłośników kulinariów swoją naturalną, kobiecą i pełną emocji kuchnią. Pasję do gotowania odziedziczyła po dziadkach. Fascynuje ją więc tradycyjna przedwojenna kuchnia, którą kreuje w autorskim wydaniu.

Szerszej publiczności Adriana dała się poznać w 4 edycji programu „Top Chef” emitowanego przez telewizję Polsat oraz w programie „Ślinotok” na kanale Kuchni+, gdzie wraz z raperem Vieniem gotowała dla zaproszonych przyjaciół, m.in. aktorów, piosenkarzy, blogerów i raperów. Rok 2019 przyniósł kolejne projekty kulinarne, m.in. program dla TVP2 „Gotowi do gotowania. Start!”, bazujący na brytyjskim formacie Ready Steady Cook. Popularność nie sprawiła jednak, że zamknęła się na dzielenie ze zdobytą wiedzą, przeciwnie, z ogromną pasją prowadzi wiele projektów w szkołach kulinarnych, galeriach sztuki i dla biznesu. Sama jednak równie chętnie poszukuje inspiracji i kulinarnego rozwoju, odnajdując je zarówno w przedwojennych książkach kucharskich jak i na drugim końcu świata, poznając smaki orientalnych marketów. Swoje odkrycia, przepisy oraz filozofię życia publikuje na swoich prężnie działających kanałach w Social Mediach.

Bierze udział w sesjach:

  • #HorecaTrendsTalks – czym żyje polska scena gastro?

    ZOBACZ WIĘCEJ PRELEGENCI
     

    #HorecaTrendsTalks – czym żyje polska scena gastro?

    •  Foodowy słownik głównych nurtów: #wege #vegan #zerowaste #respectfood

       

    • Co serwują najlepsi kucharze? Czym pulsuje Instagram? Co zdominuje podniebienia w 2020 roku

       

    • Kultura foodie. W oczekiwaniu na wielką rewolucję restauracyjną

       

    • Kucharz, bloger i dietetyk - jak wykorzystać potencjał tych autorytetów?

       

    • #streetfood – niezobowiązującej gastronomii przybywa zwolenników, nie tylko wśród młodzieży

    #HorecaTrendsTalks – czym żyje polska scena gastro?

    • Magdalena Brzózka - redaktor prowadząca, www.portalspozywczy.pl
    • Krzysztof Cybruch - twórca Targu Śniadaniowego i Targu Rybnego, szef komercjalizacji Hali Gwardii, wspólnik FoodHall Poland
    • Krzysztof Janiszewski - restaurator, właściciel, Restauracja Senses
    • Grzegorz Łapanowski - kucharz, założyciel, prezes, Fundacja „Szkoła na widelcu”
    • Adriana Marczewska - szefowa kuchni, restauracja WuWu, uczestniczka programu „Top Chef”, prowadząca kulinarne programy telewizyjne
    • Agnieszka Mielczarek - coach żywienia, współwłaścicielka cateringu dietetycznego Bistrobox
    • Damian Rybak - dyrektor Marki Pizza Hut Dine in/ Amrest Holding
    • Anna Wrona - dziennikarz, portalspozywczy.pl
    • Maciej Żakowski - współtwórca, Restaurant Week Polska, Fine Dining Week i World Class Cocktail Festival oraz sieci ORZO people-music-nature
POWRÓT

Nowa Polityka Prywatności i klauzule informacyjne

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP ON-LINE Sp. z o.o.