Grzegorz Łapanowski
kucharz, założyciel, prezes, Fundacja „Szkoła na widelcu”
Kucharz, aktywista i propagator dobrego sezonowego jedzenia. Założyciel fundacji Szkoła na widelcu oraz dwóch studiów kulinarnych: Food Lab Studio i Food Lab Mini. Juror i prowadzący polskiej edycji Top Chef. Uwielbia swój ogród, deskorolkę oraz bliskie i dalekie podróże. Od kilku miesięcy producent Old Friends KIMCHI.
Bierze udział w sesjach:
-
#HorecaTrendsTalks – czym żyje polska scena gastro?
-
Foodowy słownik głównych nurtów: #wege #vegan #zerowaste #respectfood
-
Co serwują najlepsi kucharze? Czym pulsuje Instagram? Co zdominuje podniebienia w 2020 roku
-
Kultura foodie. W oczekiwaniu na wielką rewolucję restauracyjną
-
Kucharz, bloger i dietetyk - jak wykorzystać potencjał tych autorytetów?
-
#streetfood – niezobowiązującej gastronomii przybywa zwolenników, nie tylko wśród młodzieży
#HorecaTrendsTalks – czym żyje polska scena gastro?
- Magdalena Brzózka - redaktor prowadząca, www.portalspozywczy.pl
- Krzysztof Cybruch - twórca Targu Śniadaniowego i Targu Rybnego, szef komercjalizacji Hali Gwardii, wspólnik FoodHall Poland
- Krzysztof Janiszewski - restaurator, właściciel, Restauracja Senses
- Grzegorz Łapanowski - kucharz, założyciel, prezes, Fundacja „Szkoła na widelcu”
- Adriana Marczewska - szefowa kuchni, restauracja WuWu, uczestniczka programu „Top Chef”, prowadząca kulinarne programy telewizyjne
- Agnieszka Mielczarek - coach żywienia, współwłaścicielka cateringu dietetycznego Bistrobox
- Damian Rybak - dyrektor Marki Pizza Hut Dine in/ Amrest Holding
- Anna Wrona - dziennikarz, portalspozywczy.pl
- Maciej Żakowski - współtwórca Restaurant Week Polska, Fine Dining Week i World Class Cocktail Festival, ORZO people-music-natur
-