Rejestracja

Agenda

Food&Retail Talks: Gospodarka, biznes, regulacje

18 listopada 2025 • 11:30 -12:45 • Sala Balowa CDE

Sesja tłumaczona symultanicznie PL / EN

Sesja transmitowana online

Tematyka

Scena otwarta, którą oddajemy w ręce przedstawicieli różnych środowisk związanych z branżą spożywczą i handlem.

Gospodarka, biznes, regulacje 
 
Rozmowa 3:1 (30') 
Bezpieczne transakcje w trudnych czasach  
Kondycja rynku spożywczego 2025: wyniki, trendy i prognozy. 
Konsolidacja branży – czy fuzje i przejęcia są naturalną odpowiedzią na  
presję rynku? 
Wiarygodność płatnicza polskich firm – skala problemu i narzędzia oceny. 
Grzegorz Mandrysz, kierownik zespołu menadżerów ds. klientów strategicznych, KRD BIG SA 
Jakub Nowak, prezes zarządu, JNT Group
Grzegorz Proksa, partner zarządzający, WPW Wołczek, Proksa & Wspólnicy 
Moderacja: Adam Tubilewicz, zastępca redaktora naczelnego, PortalSpozywczy.pl 
 
Rozmowa 2:1 (15') 
Jakość podana do stołu. Jak współpraca w łańcuchu produkcji przekłada się na smak i bezpieczeństwo żywności? 
Tomasz Gumola, kierownik marketingu strategicznego i ESG, De Heus 
Moderacja: Olimpia Wolf, dziennikarka, PortalSpozywczy.pl 
  
Rozmowa 2:1 (20')
Bezpieczeństwo czy bezruch? Jak strach przed chmurą hamuje rozwój produkcji spożywczej 
Jaromir Paszek, Dyrektor Sprzedaży, iPCC 
Przemysław Boniecki, Senior Solution Consultant, Infor 
Moderacja: Donata Chruściel, dziennikarka, PortalSpozywczy.pl, HorecaTrends.pl 
 
Prowadząca: Natalia Janus, dziennikarka, PortalSpozywczy.pl, HorecaTrends.pl 

Retransmisja sesji

Wróć do listy