Krzysztof Klincewicz
Firma: EIT Food Consumer Engagement Lab
Stanowisko: kierownik, Wydział Zarządzania Uniwersytetu Warszawskiego
Profesor Uniwersytetu Warszawskiego i dyrektor Centrum Innowacji Odpowiedzialnych Społecznie na Wydziale Zarządzania UW. Członek rady nadzorczej Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej. Kierownik projektu EIT Food Consumer Engagement Labs, wykorzystującego ko-kreację - współpracę konsumentów z producentami do projektowania nowych produktów spożywczych. Autor licznych publikacji naukowych, specjalizujący się w zagadnieniach zarządzania innowacjami i technologiami, w tym innowacjami w sektorze spożywczym. Pracował w firmach zaawansowanych technologii w Polsce, Finlandii i Wielkiej Brytanii oraz w japońskim Tokyo Institute of Technology. Był koordynatorem ekspertów Akceleratora Zielonych Technologii GreenEvo Ministerstwa Środowiska, członkiem Komitetu Wykonawczego ds. Technologii ONZ i negocjatorem UE ds. transferu technologii klimatycznych w UNFCCC, ekspertem Wspólnego Centrum Badawczego Komisji Europejskiej oraz członkiem pierwszego zarządu Europejskiego Instytutu Innowacji i Technologii/EIT Food.