Prelegenci

A B C D F G H I J K L Ł M N O P S Ś T U V W Z
Grzegorz Skalmowski

Grzegorz Skalmowski

Właściciel

Snails Garden

Założyciel firmy Eko  Snails Garden, produkującej ślimaki śródziemnomorskie i kawior biały na rynek HoReCa. 

Grzegorz Skalmowski (ur. 16 czerwca 1970 r. w Elblągu) Pierwszą swoją firmę utworzył w 1994r w Elblągu w wieku 24 lat. W latach 2005-2006 - Wiceprezes Zarządu Pierwszej w Polsce SPÓŁDZIELNI PRODUCENTÓW ŚLIMAKÓW "EKO-HELIX". Członek Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy, Euro-Toques Polska i Slow Food. Juror w wielu konkursach kulinarnych, między innymi współorganizator I Mistrzostw Polski w Przyrządzaniu Ślimaków i twórca I książki kulinarnej w Polsce ze ślimakami "Ślimaka Kulinarna podróż - o tym co zapomniane, a przypomnienia warte" - w projekcie wzięło udział 64 kucharzy - Najsławniejsi mistrzowie kulinarni oraz uczestnicy Top Chef, MasterChef i Hell’s Kitchen. Zdobywca wielu prestiżowych ogólnopolskich nagród: Mikroprzedsiębiorca roku 2009, Przedsiębiorca Społecznie Zaangażowany 2012, Sposób na Sukces 2013, Wizjoner Roku 2014, e-Gazele Biznesu 2015. Producent pierwszych polskich kremów kosmetycznych na bazie czystego 100% śluzu ślimaka.

Bierze udział w sesjach:

  • Branża rybna – rynek na fali wznoszącej

    ZOBACZ WIĘCEJ
     

    Branża rybna – rynek na fali wznoszącej

    • Rozwój innowacyjnej akwakultury – czy hodowla ryb może być sposobem na rozwiązanie problemów surowcowych?
    • Marże w branży rybnej – czy firmy mogą zacząć zarabiać?
    • Konsolidacja branży rybnej – wertykalna czy horyzontalna?
    • Jak wykorzystać ostatni strumień gigantycznych pieniędzy płynących do Polski?
    • Spożycie ryb w Polsce – świadomość konsumentów, zmieniające się oczekiwania
POWRÓT