Prelegenci

A B C D F G H J K L M N O P R S Ś T U W Z
Artur Dubaj

Artur Dubaj

główny technolog

AMBRA SA

Jest absolwentem techniki rolno-spożywczej na Akademii Rolniczej w Lublinie (dzisiejszy Uniwersytet Przyrodniczy) i podyplomowych studiów enologicznych na Uniwersytecie Jagiellońskim w Krakowie.

W AMBRA S.A. pracuje od samego początku tj. od 1992 roku. Jest autorem receptur bardzo wielu wyrobów winiarskich i spirytusowych, m.in. jest twórcą smaku Cydru Lubelskiego - najpopularniejszego cydru w Polsce. Produkty wytwarzane pod jego nadzorem zdobyły ponad 250 nagród i wyróżnień w prestiżowych konkursach winiarskich i plebiscytach. Sam również jest jurorem konkursów winiarskich.

Ma wieloletnie doświadczenie jako audytor systemów jakości. Jest ekspertem w zakresie przepisów krajowych i unijnych dotyczących produkcji i znakowania w przemyśle spożywczym, w szczególności wina, cydrów, napojów bezalkoholowych i spirytusowych.

Aktywnie działa w organizacjach branżowych. Dla Lubelskiego Stowarzyszenia Miłośników Cydru prowadzi szkolenia dla sadowników, jak robić cydr i perry, zarażając pasją polskich sadowników i winiarzy. W 2014 r. został wyróżniony przez Ministra Rolnictw i Rozwoju Wsi odznaką honorową „Zasłużony dla Rolnictwa”.

Bierze udział w sesjach:

  • Naturalność, jakość, bezpieczeństwo – trzy filary produkcji i promocji polskiej żywności

    ZOBACZ WIĘCEJ PRELEGENCI
     

    Naturalność, jakość, bezpieczeństwo – trzy filary produkcji i promocji polskiej żywności

    • Producenci poruszają się w gąszczu systemów bezpieczeństwa żywności – czy tak musi być?
    • Droga produktu od pola do stołu – jak skontrolować jakość na każdym etapie produkcji?
    • Gwarancja jakości i powtarzalności produktów spożywczych – certyfikacja, technologie, dobre praktyki
    • Efektywność produkcji – optymalne wykorzystanie zasobów i potencjału produkcyjnego
    • Na straży dobrego, czyli walka z czarnym PR-em i mitami wokół polskiej żywności
    • Restrykcyjne normy prawne gwarantem jakości i bezpieczeństwa polskiej żywności

    Naturalność, jakość, bezpieczeństwo – trzy filary produkcji i promocji polskiej żywności

POWRÓT