
Edyta Kochlewska
redaktor naczelna
magazyn Rynek Spożywczy
Bierze udział w sesjach:
-
Sesja inauguracyjna
Rewolucja w branży spożywczej pod dyktando nowej ekonomii: trendy, innowacje, wyzwania
- Gra według zasad nowej ekonomii: innowacyjne modele biznesowe, digitalizacja, siła głosu klientów
- Firmy spożywcze u progu kluczowych decyzji – kierunki dalszego rozwoju
- Polski przemysł spożywczy – technologicznie nowoczesny i przygotowany do zmian
- Kalejdoskop trendów. Jakich produktów oczekuje polski konsument a jakich zagraniczny odbiorca?
- Wyzwania zdigitalizowanego świata: świadomy konsument, komunikacja non stop, future food
-
Opakowanie tworzy produkt – formy komunikacji i budowania relacji z konsumentami
ZOBACZ WIĘCEJ PRELEGENCIOpakowanie tworzy produkt – formy komunikacji i budowania relacji z konsumentami
- Trendy na rynku opakowań: innowacyjne materiały, personalizowane treści, ekologia i convenience
- Opakowanie jako obietnica jakości i wartości marki
- Etykieta – od informacji do promocji
- Rynek produktów premium szuka najlepszego surowca i designu
- Regulacje prawne: znak towarowy, wzór przemysłowy, patent
-
Handel wrażliwy na regulacje? Krajowe rozwiązania prawne a perspektywy branży
ZOBACZ WIĘCEJ PRELEGENCIHandel wrażliwy na regulacje? Krajowe rozwiązania prawne a perspektywy branży
- KE z pomocą sieciom handlowym – rynek bez podatku handlowego. Co dalej?
- Możliwe konsekwencje ograniczenia handlu w niedziele
- Ustawa o przeciwdziałaniu przewadze kontraktowej – nowe zasady współpracy detalistów i dostawców?
- Sprzedaż alkoholu, płatne foliówki, przewijaki, leki OTC – co jeszcze można uregulować?
- Wpływ nowych propozycji prawnych na kondycję branży, konkurencję i konsolidację
- Rynek pracy – braki kadrowe, presja płacowa, nowe sposoby motywacji