
Mateusz Kowalewski
prezes
HORTIMEX PLUS Sp. z o.o. Sp. K.
Przedsiębiorca rodzinny w drugim pokoleniu. Współwłaściciel i Prezes HORTIMEX. Od 2009 roku zarządza Firmą, która wspiera projektowanie i produkcję żywności oraz jest platformą wymiany towarów, wiedzy i doświadczeń pomiędzy światowymi producentami składników żywności a polskimi producentami żywności. Praktyk nowoczesnej organizacji i zarządzania firmą rodzinną. Obszary zainteresowań: projektowanie i tworzenie żywności, modelowanie biznesowe, zarządzanie strategiczne, zarządzanie przez wartości, społeczna odpowiedzialność biznesu, systemy zarządzania jakością, sukcesja w firmach rodzinnych.
Bierze udział w sesjach:
-
Rynek wobec trendów kulinarnych i prozdrowotnych: od żywności zdrowej, funkcjonalnej, do superfoods
ZOBACZ WIĘCEJ PRELEGENCIRynek wobec trendów kulinarnych i prozdrowotnych: od żywności zdrowej, funkcjonalnej, do superfoods
- Moda na gotowanie i zdrowe odżywianie zmienia rynek FMCG
- Odpowiedź producentów na trendy prozdrowotne: zmiana składu, opakowań, komunikacji
- Potencjał rynku żywności ekologicznej w Polce
- Nowe nisze – żywność funkcjonalna, dla sportowców, dla alergików – podbijają masowy rynek
- Superfoods – „nadżywność” czy skuteczny marketing?