
Tomasz Średziński
prezes zarządu, SmakMAK Sp. z o.o.
Manager młodego pokolenia, w nowoczesny sposób interpretujący do tej pory obowiązujące zasady zarządzania. Przy tym 20 letnie doświadczenie w branży spożywczej przekłada się na gruntowną wiedzę i znajomość rynku FMCG.
Przede wszystkim WSZECHSTRONNY – DNA handlowca z krwi i kości oraz naturalne zdolności przywódcze czynią go niezwykle skutecznym w działaniu. Do tego doskonałe umiejętności wyczuwania środowiska biznesowego oraz determinacja przekładają się na konsekwentny wzrost produkcji i wzmacnianie pozycji firmy na rynku.
Prywatnie pasjonat unikatowych obszarów kuchni polskiej oraz wyznawca kultu czarnego sportu – żużla.
Obecnie także jeden z głównych architektów i liderów „nowego otwarcia”, które właśnie firma realizuje na rynku. Śmiało prowadzi Spółkę SmakMAK w kierunku pozycji jednego z liderów rynku żywności convenience w Polsce.
Bierze udział w sesjach:
-
Biznes 4.0: Przemysł spożywczy buduje przewagę w oparciu o technologię
- Wyścig technologiczny – ile to kosztuje, co można zyskać?
- Jak technologie wspierają menedżerów w podejmowaniu decyzji biznesowych w firmach
- Główne obszary inwestycji technologicznych: produkcja, sprzedaż, zarządzanie
- Fabryka przyszłości: automatyzacja i robotyzacja
- Sprawna logistyka wewnętrzna w służbie konkurencyjności produkcji
-
Integracja w branży mięsnej – rynek, perspektywy, wyzwania
- Konsolidacja branży mięsnej – wertykalna czy horyzontalna?
- Success story najbardziej spektakularnych transakcji – kto następny?
- Eksport i rynek wewnętrzny – dwie nogi jednego sukcesu
- Obraz branży: liderzy rynkowi, trendy konsumenckie, nowe kategorie