Forum Rynku Spożywczego i HandluForum Rynku Spożywczego i Handlu

Prelegenci

A B C D G H J K L M N O P R S Ś T U W Z
Jakub Olipra

Jakub Olipra

starszy ekonomista

Credit Agricole Bank Polska

Doktor ekonomii. Absolwent Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie, gdzie od 2019 r. pracuje jako asystent w Katedrze Ekonomii Stosowanej. W banku Credit Agricole od 2015 r., gdzie odpowiada za analizy makroekonomiczne oraz analizy dotyczące sektora rolno-spożywczego. Autor licznych publikacji naukowych, artykułów, komentarzy oraz ekspertyz. W 2016 r. został wyróżniony w konkursie Narodowego Banku Polskiego na najlepsze propozycje reform polskiej gospodarki za pracę pt. „Uwolnić potencjał polskiej wsi”. Laureat czołowych miejsc w konkursie Rzeczpospolitej na najcelniejsze prognozy cen surowców rolnych.

Bierze udział w sesjach:

  • Eksportowa swoboda a polskie sukcesy. Pandemia okazją dla przygotowanych

    ZOBACZ WIĘCEJ PRELEGENCI
     

    Eksportowa swoboda a polskie sukcesy. Pandemia okazją dla przygotowanych

    • Pandemia nie zahamowała apetytu eksporterów. Najbardziej perspektywiczne kierunki sprzedaży
    • Protekcjonistyczne zaczepki – skala problemu i oczekiwane reakcje polityków
    • Trzy kwartały o brexicie. Praca w erze ceł i nowych kosztów
    • Polskie regulacje a produkcja żywności za granicą. Podatki i opłaty wpłyną na konkurencyjność firm na rynku zewnętrznym?
    • USA, Azja, Afryka – eksportowy „dream” czy realne plany polskich eksporterów?

    Eksportowa swoboda a polskie sukcesy. Pandemia okazją dla przygotowanych

POWRÓT