Katarzyna Zgieb
starszy menedżer ds. żywienia i rozwoju jakości
Jerónimo Martins
Od ponad 11 lat odpowiedzialna za rozwój jakości produktów marki własnej.
Od 2016 odpowiada za politykę żywieniową firmy, kreowanie strategii reformulacji, kierunków rozwoju produktów marki własnej oraz działania edukacyjne dla klientów sieci w zakresie właściwego sposobu żywienia i współpracę z jednostkami zewnętrznymi.
Szczególnie zaangażowana w promowanie produktów roślinnego pochodzenia oraz standard sieci w tym zakresie.
Absolwentka wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie i studiów podyplomowych w zakresie poradnictwa dietetycznego w Instytucie Żywności i Żywienia.
Swoje doświadczenie zawodowe zdobywała m.in. w Danone i Compass Group.
Bierze udział w sesjach:
-
Żywność roślinna – nowe produkty, nowa konsumpcja
- Odpowiedzialna konsumpcja, etyczne aspekty – co skłania konsumentów do sięgania po roślinne produkty?
- Szybko, łatwo, zdrowo, roślinnie – czego oczekuje konsument?
- Młodzi wizjonerzy kontra doświadczeni gracze w walce o roślinne podium
- Rynek żywności roślinnej w sieci unijnych regulacji
Żywność roślinna – nowe produkty, nowa konsumpcja
- Rafał Czech - współzałożyciel, Bezmięsny
- Mateusz Kowalewski - prezes zarządu, Hortimex Sp. z o.o.
- Joanna Rewaj - Strategy & Innovation Associated Director, Dragon Rouge
- Igor Sadurski - współzałożyciel, Bezmięsny
- Agnieszka Szymecka-Wesołowska - wspólniczka i współzałożycielka, Centrum Prawa Żywnościowego A. Szymecka-Wesołowska, D. Szostek sp.j.
- Marcin Tischner - Corporate Engagement & Sustainability Specialist, ProVeg Polska
- Anna Wrona - dziennikarka, portalspozywczy.pl
- Katarzyna Zgieb - starszy menedżer ds. żywienia i rozwoju jakości, Jerónimo Martins