Forum Rynku Spożywczego i HandluForum Rynku Spożywczego i Handlu

Prelegenci

A B C D G H J K L M N O P R S Ś T U W Z
Zbigniew Groszyk

Zbigniew Groszyk

wiceprezes zarządu

SM Mlekpol

Zbigniew Groszyk jest związany ze SM Mlekpol od 25 lat. W 1996 r., po ukończeniu studiów na kierunku Technologia Żywności, o specjalności Przetwórstwo Mleka, podjął pracę w zakładzie w Grajewie. Pierwsze doświadczenie zawodowe zdobywał jako operator maszyn, a następnie kierownik zmiany produkcyjnej. Dzięki ogromnej wiedzy, zaangażowaniu i konsekwencji w działaniu już po 5 latach otrzymał propozycję objęcia stanowiska Dyrektora Zakładu Produkcyjnego w Grajewie. Podczas pełnienia tej funkcji przyczynił się do rozwoju grajewskiego zakładu – w tym czasie m.in. ponad czterokrotnie wzrósł skup mleka, a poczynione inwestycje pozwoliły dostosować produkcję do nowych oczekiwań konsumentów i wymagań rynku. Obecnie pełni funkcję Wiceprezesa Zarządu SM Mlekpol. W ramach swoich obowiązków odpowiada m.in. za nadzór nad przetwórstwem mleka, serwatki i innych produktów, rozwój dotychczasowego asortymentu, wdrażanie innowacji technologicznych, racjonalne wykorzystanie zdolności przetwórczych oraz automatyzację procesów produkcyjnych.

Bierze udział w sesjach:

  • Biznes spożywczy 4.0 – zdolności produkcyjne do potęgi

    ZOBACZ WIĘCEJ PRELEGENCI
     

    Biznes spożywczy 4.0 – zdolności produkcyjne do potęgi

    • Automatyzacja i robotyzacja – must have branży spożywczej
    • Niskie zużycie energii, odzysk chłodu/ciepła, biogaz, fotowoltaika – ekologiczne inwestycje w zakładach
    • Jak mądrze oszczędzać na ekologii?
    • Nowe zasady produkcji a zmiany w produktach i opakowaniach
    • Sztuczna inteligencja i digitalizacja w zakładach spożywczych
    • Nowe technologie dla nowych pracowników. Jak zmiany w zakładach przekładają się na potrzeby kadrowe firm?
    • Sprawniej, szybciej, wydajniej – rola logistyki wewnętrznej
POWRÓT
FRSiH

Szanowny Użytkowniku!

Oglądasz archiwalną wersję strony Forum Rynku Spożywczego i Handlu.

Co możesz zrobić:

Przejdź do strony bieżącej edycji lub Kontynuuj przeglądanie