
Robert Wawro
wiceprezes, Business Unit FOOD
Grupa Maspex
Robert Wawro, absolwent Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie. Od 2000 roku zawodowo związany z Grupą Maspex. Zarządzał Jednostką Biznesową obejmującą takie kraje, jak Czechy, Węgry i Słowacja oraz po przejęciu przez Maspex firmy Agros Nova, pełnił w niej funkcję Dyrektora Generalnego.
Obecnie jako Dyrektor Generalny Business Unit Food (wyroby zbożowe, produkty instant oraz przetwory warzywne i owocowe) odpowiada za rozwój na rynku polskim m.in. takich marek, jak Lubella, Łowicz, Krakus, Kotlin.
Bierze udział w sesjach:
-
Sukcesy i wyzwania – trzy dekady budowy polskiego biznesu spożywczego
- Przemysł spożywczy kiedyś i dziś - podsumowanie
- Sukcesja i zmiana pokoleniowa a strategie firm spożywczych
- Nowoczesny przemysł spożywczy gotowy na wyzwania?
- Trudno prześcignąć liderów. Czy jest jeszcze szansa na powstanie nowych polskich gigantów
- Sukcesy polskiej żywności na arenie międzynarodowej
Sukcesy i wyzwania – trzy dekady budowy polskiego biznesu spożywczego
- Jerzy Dąbrowski - dyrektor, Departament Rynków Rolnych, Ministerstwo Rolnictwa
- Maciej Herman - dyrektor zarządzający, Lotte Wedel
- Łukasz Kalinowski - wiceprezes zarządu , Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piątnicy
- Edyta Kochlewska - redaktor naczelna, magazyn Rynek Spożywczy
- Marek Moczulski - prezes zarządu, Bakalland SA
- Bartosz Urbaniak - szef Bankowości Agro BNP Paribas na Europę Środkowo-Wschodnią i Afrykę, BGŻ BNP Paribas
- Robert Wawro - wiceprezes, Business Unit FOOD, Grupa Maspex
- Józef Wiśniewski - prezes zarządu, Wipasz