
Adam Mokrysz
prezes zarządu
Mokate SA
Jest polskim przedsiębiorcą, inwestorem i filantropem. Syn Teresy i Kazimierza Mokrysza, założycieli Mokate. Doktor nauk ekonomicznych, CEO Grupy Mokate. Ekspert w dziedzinie biznesu w branży FMCG.
Adam Mokrysz jest absolwentem Zarządzania i Marketingu na Uniwersytecie Ekonomicznym w Katowicach. Na tym samym uniwersytecie uzyskał stopień doktora nauk o zarządzaniu. Posiada dyplom na Uniwersytecie Londyńskim w dziedzinie handlu zagranicznego. Ukończył także prestiżowe studia podyplomowe IMD-AEDP - Accelerated Executive Development Program na Uniwersytecie w Lozannie.
Sukcesor i lider rodzinnego biznesu Mokate. Odpowiada za rozwój nowych kierunków biznesowych przedsiębiorstwa rodzinnego, tworzy jego strategię i międzynarodową tożsamość. Inicjuje i prowadzi działania mające na celu dalszą ekspansję marki Mokate na całym świecie.
Od ponad 20 lat prowadzi działalność w firmie rodzinnej. Autor i twórca kluczowych osiągnięć firmy. Praktyczną wiedzę o firmie zdobywał pracując na różnych poziomach organizacji - od podstawowych funkcji, poprzez stanowisko kierownika marketingu i zarządzanie najważniejszymi markami kawy. Następnie został kierownikiem eksportu, a po sukcesie zagranicznej ekspansji firmy - dyrektorem zarządzającym tego działu. Od 1 stycznia 2016 r. Adam Mokrysz obejmuje stanowisko Prezesa Grupy Mokate.
Bierze udział w sesjach:
-
FUTURE FOODS. Polska „Doliną Krzemową” branży spożywczej
- Produkcja żywności kołem napędowym polskiej gospodarki?
- Smak jutra. Czego naprawdę potrzebują i będą potrzebować konsumenci?
- Czas nieprzemyślanych produktów minął bezpowrotnie. Liczy się innowacyjne podejście
- Innowacja już nie kojarzy się z "chemią". Producenci żywności potrzebują nowych technologii
- Szukamy polskiego następcy Beyond Meat. Start-upy dostrzegają możliwości rozwojowe dla branży spożywczej
-
10.30-10.45
Ewa Chodakowska - Business Power Speach – „Jak przekuć swoje pasje w biznes”
FUTURE FOODS. Polska „Doliną Krzemową” branży spożywczej
- Ewa Chodakowska - polska trenerka fitness, trenerka personalna, blogerka, prezenterka telewizyjna, osobowość medialna
- Małgorzata Chudzik - członek zarządu, Dan Cake Polonia
- Łukasz Gębka - prezes zarządu, Farma Świętokrzyska
- Edyta Kochlewska - redaktor naczelna, magazyn Rynek Spożywczy
- Adam Mokrysz - prezes zarządu, Mokate SA
- Kacper Nosarzewski - futurolog, członek zarządu, Polskie Towarzystwo Studiów nad Przyszłością, partner, 4CF
- Bartosz Urbaniak - szef Bankowości Agro BNP Paribas na Europę Środkowo - Wschodnią i Afrykę, BNP Paribas Bank Polska SA
- Barbara Wielgos - dyrektor ds. produktów farmaceutycznych, Olimp Laboratories Sp. z o.o.
-
Made in Poland. Wymiana doświadczeń z rynków zagranicznych
- Case study udanej ekspansji. Wybór optymalnej drogi na obce rynki
- Eksport do Unii Europejskiej pod znakiem protekcjonizmu i brexitu
- W drodze na dalekie rynki
- Jak mądrze promować polską żywność na świecie?
Made in Poland. Wymiana doświadczeń z rynków zagranicznych
- Małgorzata Cebelińska - dyrektor handlu, SM Mlekpol
- Andrzej Gantner - wiceprezes zarządu, dyrektor generalny, Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców
- Robert Kremser - dyrektor ds. rozwoju, Bisnode Sp. z o.o.
- Adam Mokrysz - prezes zarządu, Mokate SA
- Andrzej Szumowski - prezes zarządu, Stowarzyszenie Polska Wódka, wiceprezes, Wyborowa Pernod Ricard
- Waldemar Topolski - dyrektor zarządzający, Aryzta Polska, wiceprezes, Stowarzyszenie Producentów Pieczywa
- Olimpia Wolf - dziennikarz, portalspozywczy.pl