Jurek Sobieniak
szef kuchni, technolog, restaurator i pasjonat kuchni
-
Pierwszą pracę rozpoczął mając 17 lat. W klubie studenckim zmierzył się z realiami gastronomii, gdzie ciężko pracując zrozumiał, czym jest szacunek do wykonywanych zadań. Następnie serwował najlepsze placki ziemniaczane w warszawskiej Chimerze. Pokory do pracy i tego, jak zarządzać restauracją nauczył się w sieci kawiarni Bonjour. W kolejnych miejscach pracował już jako szef kuchni: Wars, Green Patio i Endorfina Foksal. Jest właścicielem Restauracji Sypka Mąka, Sypka Mąka i Masło, SM Deska i Kreska oraz już w listopadzie SM Baraban. Tworzy też menu dla innych restauratorów, w oparciu o doświadczenie i empatię, które są jego bezcennymi atutami. Medialnie udziela się w takich programach jak „Pytanie na śniadanie” oraz współprowadzi programy „M jak Mięso” i „Zgrillowani”. Współpracuje z zakładami produkcyjnymi przy technologii przetwórstwa produktów w szczególności mięsa. Prowadzi szkolenia i pokazy kulinarne na terenie polski i UE.
Bierze udział w sesjach:
-
Mięso w sieci wyzwań
- Drobiarstwo – kolejny zły rok. Krajobraz po pandemii i grypie ptaków
- Zielony Ład, zakaz stosowania klatek – branża wobec ekowyzwań
- Zmiany trendów konsumenckich a rynek mięsa. Rewolucja czy ewolucja?
- Kontrola kosztów w branży mięsnej – klucz do sukcesu
Mięso w sieci wyzwań
- Michał Bitner - koordynator zarządu, Indykpol SA
- Tomasz Brandt - dyrektor komercyjny, Madej Wróbel Sp. z o.o.
- Tomasz Brus - członek zarządu, SuperDrob SA
- Jolanta Ciechomska - kierownik ds. systemu QAFP, Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego
- Łukasz Dominiak - dyrektor ds. Public i Government Relations, ANIMEX Foods Sp. z o.o.
- Katarzyna Gawrońska - dyrektor generalna, Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz
- Jurek Sobieniak - szef kuchni, technolog, restaurator i pasjonat kuchni, -
- Adam Tubilewicz - zastępca redaktorki naczelnej, PortalSpozywczy.pl
-
HoReCaTrendsTalks I część. Zwinne gastrobiznesy / Elastyczni dostawcy
- Jak konstruować gastronomiczny biznes – odporny na zawirowania i kryzysy?
- Nowe czasy, nowe trendy, nowe menu
- Boom na food delivery i dark kitchen
- „Paragony grozy” przez cały rok? Rosnące koszty zmieniają biznes gastronomiczny
- Jakość, unikatowość, lokalność – jak pozyskać idealny surowiec?
- Pracownik pilnie poszukiwany – kto chce pracować w HoReCa
HoReCaTrendsTalks I część. Zwinne gastrobiznesy / Elastyczni dostawcy
- Beniamin Bielecki - właściciel restauracji Bibenda, uczestnik projektu EIT Food pod nazwą Kierunek Restauracja Przyszłości
- Magdalena Brzózka - redaktor prowadząca, portalspozywczy.pl, horecatrends.pl
- Marek Cynowski - CEO, Rebel Tang
- Krzysztof Kaliciński - konsultant, trener biznesu, coach, wykładowca, Akademia Leona Koźmińskiego
- Ewa Rzeszowska - Project Manager, European Institute of Innovation & Technology (EIT) Food
- Jurek Sobieniak - szef kuchni, technolog, restaurator i pasjonat kuchni, -
- Robert Sowa - restaurator, -
- Jakub Szymanek - dziennikarz, portalspozywczy.pl
- Anna Wrona - dziennikarka, portalspozywczy.pl