Forum Rynku Spożywczego i HandluForum Rynku Spożywczego i Handlu

Prelegenci

A B C D F G H J K L Ł M N O P R S Ś T W Z Ż
Dariusz Goszczyński

Dariusz Goszczyński

dyrektor generalny, Krajowa Rada Drobiarstwa - Izba Gospodarcza

Dariusz Goszczyński przez ponad 13 lat był odpowiedzialny w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi za wdrożenie i rozwój polityki jakości żywności UE, wybranych działań Wspólnej Organizacji Rynków Rolnych oraz Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007–2014 i 2014–2020.

Wykształcenie zdobywał w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego oraz podczas studiów doktoranckich w Szkole Głównej Handlowej w Warszawie. Ukończył kurs dla audytorów zorganizowany przez Biuro Żywności i Weterynarii KE w zakresie systemu certyfikacji i kontroli systemów jakości żywności w UE.

Dariusz  Goszczyński posiada doświadczenie wynikające z udziału w wielu projektach międzynarodowych. Przygotował i wdrożył liczne działania mające na celu rozwój rynku produktów wysokiej jakości, w szczególności kampanie promocyjne współfinansowane przez Komisję Europejską.

Aktywnie uczestniczył w spotkaniach grup roboczych Rady UE. Podczas polskiej Prezydencji w Radzie Unii Europejskiej przewodniczył Grupom Roboczym odpowiedzialnym za Politykę Jakości Żywności i Politykę Promocji Żywności.

Jako ekspert Organizacji Narodów Zjednoczonych ds. Wyżywienia i Rolnictwa, Dariusz Goszczyński współpracuje z wieloma krajami w zakresie wdrażania i rozwoju systemów jakości żywności, norm handlowych i polityki promocyjnej.

Przed objęciem funkcji Dyrektora Generalnego KRD-IG Dariusz Goszczyński związany był z sektorem bankowym, gdzie m.in. odpowiadał za tworzenie finansowych instrumentów wsparcia biznesu agro.

Bierze udział w sesjach:

  • Kondycja branży mięsnej – kto stracił, kto zyskał?

    ZOBACZ WIĘCEJ PRELEGENCI
     

    Kondycja branży mięsnej – kto stracił, kto zyskał?

    • Lockdown, ASF, czarny PR – wyzwania branży mięsnej AD 2020
    • Branża mięsna doczekała się showroomów: koncepty restauracyjne, współpraca z szefami kuchni, sklepy mięsne
    • Roślinne zamienniki, przekąski readytoeat – nowy pomysł na produkty z mięs
    • Zrównoważony rozwój, jakość, tradycja – mocne trendy rozwoju branży

    Kondycja branży mięsnej – kto stracił, kto zyskał?

POWRÓT

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. O celach tego przetwarzania zostaniesz odrębnie poinformowany w celu uzyskania na to Twojej zgody. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.