Forum Rynku Spożywczego i HandluForum Rynku Spożywczego i Handlu

Prelegenci

A B C D F G H J K L Ł M N O P R S Ś T W Z Ż
Dariusz Goszczyński

Dariusz Goszczyński

dyrektor generalny, Krajowa Rada Drobiarstwa - Izba Gospodarcza

Dariusz Goszczyński przez ponad 13 lat był odpowiedzialny w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi za wdrożenie i rozwój polityki jakości żywności UE, wybranych działań Wspólnej Organizacji Rynków Rolnych oraz Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007–2014 i 2014–2020.

Wykształcenie zdobywał w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego oraz podczas studiów doktoranckich w Szkole Głównej Handlowej w Warszawie. Ukończył kurs dla audytorów zorganizowany przez Biuro Żywności i Weterynarii KE w zakresie systemu certyfikacji i kontroli systemów jakości żywności w UE.

Dariusz  Goszczyński posiada doświadczenie wynikające z udziału w wielu projektach międzynarodowych. Przygotował i wdrożył liczne działania mające na celu rozwój rynku produktów wysokiej jakości, w szczególności kampanie promocyjne współfinansowane przez Komisję Europejską.

Aktywnie uczestniczył w spotkaniach grup roboczych Rady UE. Podczas polskiej Prezydencji w Radzie Unii Europejskiej przewodniczył Grupom Roboczym odpowiedzialnym za Politykę Jakości Żywności i Politykę Promocji Żywności.

Jako ekspert Organizacji Narodów Zjednoczonych ds. Wyżywienia i Rolnictwa, Dariusz Goszczyński współpracuje z wieloma krajami w zakresie wdrażania i rozwoju systemów jakości żywności, norm handlowych i polityki promocyjnej.

Przed objęciem funkcji Dyrektora Generalnego KRD-IG Dariusz Goszczyński związany był z sektorem bankowym, gdzie m.in. odpowiadał za tworzenie finansowych instrumentów wsparcia biznesu agro.

Bierze udział w sesjach:

  • Kondycja branży mięsnej – kto stracił, kto zyskał?

    ZOBACZ WIĘCEJ PRELEGENCI
     

    Kondycja branży mięsnej – kto stracił, kto zyskał?

    • Lockdown, ASF, czarny PR – wyzwania branży mięsnej AD 2020
    • Branża mięsna doczekała się showroomów: koncepty restauracyjne, współpraca z szefami kuchni, sklepy mięsne
    • Roślinne zamienniki, przekąski readytoeat – nowy pomysł na produkty z mięs
    • Zrównoważony rozwój, jakość, tradycja – mocne trendy rozwoju branży

    Kondycja branży mięsnej – kto stracił, kto zyskał?

POWRÓT