Forum Rynku Spożywczego i HandluForum Rynku Spożywczego i Handlu

Prelegenci

A B C D F G H J K L Ł M N O P R S Ś T W Z Ż
Jakub Olipra

Jakub Olipra

ekonomista, Departament Analiz Makroekonomicznych, Credit Agricole Bank Polska

Absolwent ekonomii w Szkole Głównej Handlowej (SGH) w Warszawie. Doktorant w Kolegium Analiz Ekonomicznych SGH. Od 2015 r. ekonomista w Departamencie Analiz Makroekonomicznych banku Credit Agricole, gdzie odpowiada za analizy dotyczące sektora rolno-spożywczego. W 2016 r. został wyróżniony w konkursie Narodowego Banku Polskiego na najlepsze propozycje reform polskiej gospodarki za pracę pt. „Uwolnić potencjał polskiej wsi”. Laureat czołowych miejsc w konkursie Rzeczpospolitej na najcelniejsze prognozy cen surowców rolnych.

Bierze udział w sesjach:

  • Eksport w czasach lokalności i nowych reżimów bezpieczeństwa

    ZOBACZ WIĘCEJ PRELEGENCI
     

    Eksport w czasach lokalności i nowych reżimów bezpieczeństwa

    • Jak (na nowo?) zbudować zaufanie odbiorców?
    • Scenariusze dla eksportu żywności
    • Lokalność i bezpieczeństwo – nowa waluta eksportowa
    • Polski sukces w eksporcie, mimo rosnących kosztów i pandemicznych reżimów
    • Stop protekcjonizmowi! Bądźmy obrońcami swobód i wolnego rynku UE!

    Eksport w czasach lokalności i nowych reżimów bezpieczeństwa

    • Łukasz Grabowski - zastępca dyrektora centrum eksportu, Polska Agencja Inwestycji i Handlu SA
    • Waldemar Guba - dyrektor, Departament Przetwórstwa i Rynków Rolnych, Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
    • Filip Hewelke - Export Development Manager, PEPEES SA
    • Dominika Kozarzewska - prezes zarządu, GRUPA PRODUCENTÓW OWOCÓW "POLSKIE JAGODY" SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
    • Robert Kremser - dyrektor ds. rozwoju, Bisnode Sp. z o.o.
    • Marek Moczulski - prezes, Unitop
    • Jakub Olipra - ekonomista, Departament Analiz Makroekonomicznych, Credit Agricole Bank Polska
    • Andrzej Szumowski - prezes zarządu, Stowarzyszenie Polska Wódka, wiceprezes, Wyborowa Pernod Ricard
    • Waldemar Topolski - dyrektor zarządzający, Aryzta Polska, wiceprezes, Stowarzyszenie Producentów Pieczywa
    • Olimpia Wolf - dziennikarz, portalspozywczy.pl
  • Kondycja branży mięsnej – kto stracił, kto zyskał?

    ZOBACZ WIĘCEJ PRELEGENCI
     

    Kondycja branży mięsnej – kto stracił, kto zyskał?

    • Lockdown, ASF, czarny PR – wyzwania branży mięsnej AD 2020
    • Branża mięsna doczekała się showroomów: koncepty restauracyjne, współpraca z szefami kuchni, sklepy mięsne
    • Roślinne zamienniki, przekąski readytoeat – nowy pomysł na produkty z mięs
    • Zrównoważony rozwój, jakość, tradycja – mocne trendy rozwoju branży

    Kondycja branży mięsnej – kto stracił, kto zyskał?

    • Ludomir Biadecki - radca prawny, associated partner, Noerr
    • Witold Choiński - prezes zarządu, Związek Polskie Mięso
    • Dariusz Goszczyński - dyrektor generalny, Krajowa Rada Drobiarstwa - Izba Gospodarcza
    • Tomasz Jakubiak - szef kuchni, restaurator, gospodarz programu "Sztuka Mięsa”, ambasador kampanii „Marka Polskie Mięso. Polska Smakuje.”
    • Tomasz Łączyński - prezes zarządu, Pekpol Ostrołęka SA
    • Jakub Olipra - ekonomista, Departament Analiz Makroekonomicznych, Credit Agricole Bank Polska
    • Marcin Świąć - prezes zarządu, SuperDrob SA
    • Joanna Trybus - zastępca dyrektora, Departament Przetwórstwa i Rynków Rolnych, Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
    • Adam Tubilewicz - dziennikarz, portalspozywczy.pl
    • Adam Zdanowski - współwłaściciel, ZM Wierzejki
  • Mleczarstwo – branża, która nie może się „zatrzymać”

    ZOBACZ WIĘCEJ PRELEGENCI
     

    Mleczarstwo – branża, która nie może się „zatrzymać”

    • Branża mleczarska przeszła Covid-19 prawie bezobjawowo. Ocena II i III kwartału
    • Podążać za nowymi trendami i stylami odżywi
    • GMO, bez laktozy – wielkie „ściemy” marketingowe?
    • Utrzymanie bezpieczeństwa i stabilności w eksporcie nadwyżek kluczowe dla całej branży
    • Branża mleczarska a zielone regulacje UE. Czego powinni spodziewać się rolnicy i przetwórcy?

    Mleczarstwo – branża, która nie może się „zatrzymać”

POWRÓT

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. O celach tego przetwarzania zostaniesz odrębnie poinformowany w celu uzyskania na to Twojej zgody. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.