
Marcin Świąć
prezes zarządu, SuperDrob SA
Od 1998 r. związany z branżą mięsną. W latach 1998-2015 pracował w firmie Animex Sp. z o.o między innymi jako dyrektor finansowy firmy. W latach 2015-2020 r. w zarządzie SuperDrob odpowiedzialny za całokształt zagadnień związanych z obszarem produkcji (Karczew, Łódź, Lublin, Goleniów), handlu (kraj & eksport) oraz proces pozyskania surowca w ramach grupy kapitałowej. Aktualnie jest prezesem zarządu SuperDrob. Prywatnie ojciec dwóch synów.
Bierze udział w sesjach:
-
Kondycja branży mięsnej – kto stracił, kto zyskał?
- Lockdown, ASF, czarny PR – wyzwania branży mięsnej AD 2020
- Branża mięsna doczekała się showroomów: koncepty restauracyjne, współpraca z szefami kuchni, sklepy mięsne
- Roślinne zamienniki, przekąski readytoeat – nowy pomysł na produkty z mięs
- Zrównoważony rozwój, jakość, tradycja – mocne trendy rozwoju branży
Kondycja branży mięsnej – kto stracił, kto zyskał?
- Ludomir Biedecki - radca prawny, associated partner, Noerr
- Witold Choiński - prezes zarządu, Związek Polskie Mięso
- Dariusz Goszczyński - dyrektor generalny, Krajowa Rada Drobiarstwa - Izba Gospodarcza
- Tomasz Jakubiak - szef kuchni, restaurator, gospodarz programu "Sztuka Mięsa”, ambasador kampanii „Marka Polskie Mięso. Polska Smakuje.”
- Tomasz Łączyński - prezes zarządu, Pekpol Ostrołęka SA
- Jakub Olipra - starszy ekonomista, Credit Agricole Bank Polska
- Marcin Świąć - prezes zarządu, SuperDrob SA
- Joanna Trybus - zastępca dyrektora, Departament Przetwórstwa i Rynków Rolnych, Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
- Adam Tubilewicz - dziennikarz, portalspozywczy.pl
- Adam Zdanowski - współwłaściciel, ZM Wierzejki