Forum Rynku Spożywczego i HandluForum Rynku Spożywczego i Handlu

Prelegenci

A B C D F G H J K L Ł M N O P R S T U W Z
Magdalena Dziczek

Magdalena Dziczek

dyrektor biura zarządu, członek zarządu

Związek Pracodawców Producentów Opakowań i Produktów w Opakowaniach EKO-PAK

Magdalena Dziczek – absolwentka Zarządzania Strategicznego w Szkole Głównej Handlowej w Warszawie oraz skandynawistyki na Uniwersytecie SWPS. Doktorantka Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie. Od 2010 roku zajmuje się gospodarką odpadami. Reprezentowała Krajową Izbę Gospodarki Odpadami w Brukseli oraz współpracowała z Municipal Waste Europe. Dzięki tej współpracy aktywnie zaangażowała się w tworzenie założeń Pakietu Gospodarki o Obiegu Zamkniętym. Reprezentowała MPO w Warszawa Sp. z o.o. na stanowisku Dyrektora Działu Strategii. Obecnie reprezentuje Związek Pracodawców Przemysłu Opakowań i Peroduktów w Opakowaniach EKO-PAK, pełniąc funkcję członka zarządu i dyrektora Biura.  Zaangażowana w prace EUROPEN, dzięki któremu aktywnie uczestniczy w tworzeniu unijnych regulacji odpadowych i opakowaniowych.  Wspólnie z Nestle Polska i Pepsico Polska realizuje projekt  ReFlex  dedykowany sortowaniu i recyklingowi elastycznych odpadów  opakowaniowych  z tworzyw sztucznych. Twórczyni aplikacji Sorteusz, dedykowanej  edukacji w zakresie selektywnej zbiórki odpadów komunalnych i budowaniu właściwych postaw ekologicznych. W swojej pracy i badaniach naukowych koncentruje się na doskonaleniu systemu gospodarki odpadami w Polsce, szczególnie w kontekście budowania Gospodarki o Obiegu Zamkniętym.

Bierze udział w sesjach:

  • #green trends: Zielona branża spożywcza: od ESG przez GOZ, zrównoważone łańcuchy dostaw po czystą energię

    ZOBACZ WIĘCEJ PRELEGENCI
     

    #green trends: Zielona branża spożywcza: od ESG przez GOZ, zrównoważone łańcuchy dostaw po czystą energię

    • ROP i odpowiedzialność firm za cykl życia produktów. Skutki nowych regulacji
    • System depozytowo-kaucyjny w Polsce – założenia kontra rzeczywistość. Co nowego dla firm, handlu i konsumenta?
    • Zrównoważona logistyka, czyli realne oszczędności dla firm
    • Fairtrade i rolnictwo zrównoważone, czyli odpowiedzialny dobór dostawców. Czy polscy konsumenci zwracają na to uwagę?
    • Greenwashing, czyli jak uniknąć „zielonej” kompromitacji? Ekościema a regulacje prawne
    • Implementacja SUP. Co oznacza w praktyce?

    #green trends: Zielona branża spożywcza: od ESG przez GOZ, zrównoważone łańcuchy dostaw po czystą energię

    • Magdalena Dziczek - dyrektor biura zarządu, członek zarządu, Związek Pracodawców Producentów Opakowań i Produktów w Opakowaniach EKO-PAK
    • Joanna Kędzierska - dziennikarka, Magazyn Gospodarczy Nowy Przemysł, WNP.PL
    • Ewelina Łukasik-Morawska - CEE Sustainability Hub Manager, PwC Polska
    • Piotr Romańczuk - dyrektor ds. ochrony środowiska, członek zarządu, Grupa Maspex
    • Anna Sapota - wiceprezes ds. public affairs dla Europy Północno-Wschodniej, Grupa TOMRA
    • Jakub Tyczkowski - prezes zarządu, Rekopol Organizacja Odzysku Opakowań SA
    • Marek Zdanowicz - prezes zarządu, Dalkia Polska Solutions Sp. z o.o.
POWRÓT