Forum Rynku Spożywczego i HandluForum Rynku Spożywczego i Handlu

Prelegenci

A B C D F G H J K L Ł M N O P R S T U W Z
Olimpia Wolf

Olimpia Wolf

redaktorka

PortalSpozywczy.pl

Olimpia Wolf jest dziennikarką, publikuje od ponad 20 lat. W serwisie portalspozywczy.pl odpowiada za tematy dotyczące rynku żywności, w tym handlu i GOZ. Przeprowadza wywiady z prezesami, dyrektorami, profesorami, ekspertami branży FMCG. Autorka cyklu "Trzy pytania do. Rozmowy Olimpii Wolf" oraz podcastu "Na fali. Olimpia Wolf".

Nagrywa rozmowy wideo, moderuje debaty podczas Forum Rynku Spożywczego i Handlu oraz Europejskiego Kongresu Gospodarczego. Prowadzi również spotkania autorskie. Skończyła UW i podyplomowo Polską Szkołę Reportażu. W 2011 r. nominowana do nagrody Grand Press za reportaż „Święty z możliwościami”.

Założycielka i prezes Fundacji Busola, która wspiera osoby z autyzmem, starsze i wykluczone. Zawodowo i prywatnie uwielbia rozmawiać z ciekawymi ludźmi. Pasjonatka wędrówek i dzikiej przyrody, żeglarka z uprawnieniami jachtowego sternika morskiego, Wicekomandor Klubu Podróżniczo-Żeglarskiego „Amorgos”, członkini Jacht Klubu Marynarki Wojennej "Kotwica".

Bierze udział w sesjach:

  • Koniec prostych przewag w branży rolno-spożywczej. Czas na eksport polskich marek i wartości

    ZOBACZ WIĘCEJ PRELEGENCI
     

    Koniec prostych przewag w branży rolno-spożywczej. Czas na eksport polskich marek i wartości

    • Rekordowy rok 2022 w eksporcie. Czy jest do powtórzenia? Główne bolączki polskich eksporterów A.D. 2023
    • Polski eksport rolno-spożywczy a Ukraina. Fakty i mity, szanse i zagrożenia
    • UE jest już dla nas za mała. Gdzie jest potencjał do zwiększania eksportu polskiej żywności? Czy gra jest warta świeczki?
    • Jak stworzyć produkty i marki atrakcyjne dla świata?
    • Nie tylko duzi mogą mieć sukces w eksporcie. Jaka jest na niego recepta?

    Koniec prostych przewag w branży rolno-spożywczej. Czas na eksport polskich marek i wartości

  • #green trends: Zrównoważony handel: cyrkularność, niemarnowanie, kaucyjność, lokalność

    ZOBACZ WIĘCEJ PRELEGENCI
     

    #green trends: Zrównoważony handel: cyrkularność, niemarnowanie, kaucyjność, lokalność

    • Handel w czasach nadkonsumpcji uczy się zamkniętego obiegu i ponownego wykorzystania
    • Refilomaty, butelkomaty, półki z żywnością last minute
    • Lokalna żywność: bliski dostawca, bliski transport, żywność z miasta, czyli farmy wertykalnej
    • Opakowania na miarę handlu przyszłości – czyli odpowiedź na rozszerzoną odpowiedzialność producenta
    • Zrównoważony handel dziś i jutro, czyli dokąd zmierzamy?

    #green trends: Zrównoważony handel: cyrkularność, niemarnowanie, kaucyjność, lokalność

POWRÓT