Forum Rynku Spożywczego i HandluForum Rynku Spożywczego i Handlu

Prelegenci

A B C D F G H J K L Ł M N O P R S T U W Z
Piotr Romańczuk

Piotr Romańczuk

dyrektor ds. ochrony środowiska, członek zarządu

Grupa Maspex

Piotr Romańczuk odpowiada za obszar Ochrony Środowiska Grupy Maspex i za realizację celów wynikających ze Strategii Zrównoważonego Rozwoju. Od 2019 r aktywny uczestnik i prelegent w konferencjach związanych z gospodarką obiegu zamkniętego, zrównoważonego rolnictwa oraz zagadnień związanych z rozszerzoną odpowiedzialnością producenta. 

Od 24 lat pracuje w sektorze przetwórstwa żywności, a jego kariera zawodowa związana była głównie z firmą PZZ Lubella GMW Sp. z o.o. prowadzącą działalność w obszarze przetwórstwa zbóż, będącą liderem w produkcji makaronów w Polsce oraz jednym z głównych producentów wyrobów śniadaniowych.

W firmie PZZ Lubella GMW Sp. z o.o. zajmował się głównie obszarem zarządzania łańcuchem dostaw, w tym współpracą z rolnikami w zakresie pozyskania zbóż jak również inicjował i rozwijał projekt upraw pszenicy durum w Polsce. Uczestniczył aktywnie w tworzeniu nowoczesnych rozwiązań intralogistycznych, w tym budową nowoczesnego zautomatyzowanego centrum logistycznego zintegrowanego z wydziałami produkcji.

 

Bierze udział w sesjach:

  • #green trends: Zielona branża spożywcza: od ESG przez GOZ, zrównoważone łańcuchy dostaw po czystą energię

    ZOBACZ WIĘCEJ PRELEGENCI
     

    #green trends: Zielona branża spożywcza: od ESG przez GOZ, zrównoważone łańcuchy dostaw po czystą energię

    • ROP i odpowiedzialność firm za cykl życia produktów. Skutki nowych regulacji
    • System depozytowo-kaucyjny w Polsce – założenia kontra rzeczywistość. Co nowego dla firm, handlu i konsumenta?
    • Zrównoważona logistyka, czyli realne oszczędności dla firm
    • Fairtrade i rolnictwo zrównoważone, czyli odpowiedzialny dobór dostawców. Czy polscy konsumenci zwracają na to uwagę?
    • Greenwashing, czyli jak uniknąć „zielonej” kompromitacji? Ekościema a regulacje prawne
    • Implementacja SUP. Co oznacza w praktyce?

    #green trends: Zielona branża spożywcza: od ESG przez GOZ, zrównoważone łańcuchy dostaw po czystą energię

    • Magdalena Dziczek - dyrektor biura zarządu, członek zarządu, Związek Pracodawców Producentów Opakowań i Produktów w Opakowaniach EKO-PAK
    • Joanna Kędzierska - dziennikarka, Magazyn Gospodarczy Nowy Przemysł, WNP.PL
    • Ewelina Łukasik-Morawska - CEE Sustainability Hub Manager, PwC Polska
    • Piotr Romańczuk - dyrektor ds. ochrony środowiska, członek zarządu, Grupa Maspex
    • Anna Sapota - wiceprezes ds. public affairs dla Europy Północno-Wschodniej, Grupa TOMRA
    • Jakub Tyczkowski - prezes zarządu, Rekopol Organizacja Odzysku Opakowań SA
    • Marek Zdanowicz - prezes zarządu, Dalkia Polska Solutions Sp. z o.o.
POWRÓT