Forum Rynku Spożywczego i HandluForum Rynku Spożywczego i Handlu

Prelegenci

B C D G H J K L M N O P R S Ś T W Z Ż
Adam Kopyść

Adam Kopyść

członek zarządu

Polskie Stowarzyszenie Rolnictwa Zrównoważonego „ASAP”

Członek Zarządu Polskiego Stowarzyszenia Rolnictwa Zrównoważonego „ASAP”, jest współautorem raportów: „Moment zwrotny w branży spożywczej – o tym, jak w czasach niestabilności zrównoważony rozwój pozwala budować odporność biznesu” z 2022 r. i „Zrównoważona żywność w Polsce” z 2021 r.

Posiada kilkunastoletnie doświadczenie w zakresie zapewniania korzyści biznesowych i społecznych ze zrównoważonego rozwoju, cyfryzacji i relacji zewnętrznych.

Pracuje na stanowisku Dyrektora ds. cyfrowego i zrównoważonego rozwoju biznesu (Polska, Czechy, Słowacja, Estonia, Litwa i Łotwa) w firmie Bayer. Jest pomysłodawcą akcji społecznej w mediach społecznościowych „Jest Rolnik, Jest Żywność”.

Bierze udział w sesjach:

  • ESG w branży spożywczej i handlowej

    ZOBACZ WIĘCEJ PRELEGENCI
     

    ESG w branży spożywczej i handlowej

    • Zielona zmiana determinuje decyzje biznesowe firm spożywczych i handlowych
    • Dobrostan zwierząt, zielone technologie, elektryczny transport
    • Firma i sklep społecznie odpowiedzialny, czyli jaki?
    • Rola zrównoważonej certyfikacji: MSC, FSC, ASC
    • Ślad węglowy na cenzurowanym, jak go dobrze policzyć i ograniczyć?
    • OZE, czyli branża spożywcza i handel na drodze do zielonej energii

    ESG w branży spożywczej i handlowej

POWRÓT