Forum Rynku Spożywczego i HandluForum Rynku Spożywczego i Handlu

Prelegenci

B C D G H J K L M N O P R S Ś T W Z Ż
Jakub Olipra

Jakub Olipra

starszy ekonomista

Credit Agricole Bank Polska SA

Doktor ekonomii. Absolwent Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie, gdzie pracuje jako adiunkt w Katedrze Ekonomii Stosowanej. W banku Credit Agricole od 2015 r., gdzie odpowiada za analizy makroekonomiczne oraz analizy dotyczące sektora rolno-spożywczego. Autor licznych publikacji naukowych, artykułów, komentarzy oraz ekspertyz. Laureat czołowych miejsc w konkursie Rzeczpospolitej na najcelniejsze prognozy cen surowców rolnych. W 2021 r. odznaczony francuskim Orderem za Zasługi dla Rolnictwa w randze kawalera (Ordre du Mérite Agricole).

Bierze udział w sesjach:

  • Eksport czasów przełomu: nowe kierunki, nowe możliwości

    ZOBACZ WIĘCEJ PRELEGENCI
     

    Eksport czasów przełomu: nowe kierunki, nowe możliwości

    • Polska nowym spichlerzem Europy
    • Wyzwania i realne szanse dla polskiego eksportu żywności
    • Wojna w Ukrainie wpływa na globalny rynek żywności – co to zmienia dla polskich eksporterów?
    • Najbardziej perspektywiczne kierunki sprzedaży – co zmieniła pandemia?

    Eksport czasów przełomu: nowe kierunki, nowe możliwości

    • Piotr Bieliński - prezes zarządu, Atlanta Poland SA
    • Małgorzata Cebelińska - wiceprezes zarządu, SM Mlekpol
    • Andrzej Gantner - wiceprezes zarządu, dyrektor generalny, Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców
    • Jakub Olipra - starszy ekonomista, Credit Agricole Bank Polska SA
    • Monika Piątkowska - prezes, Izba Gospodarcza Handlowców, Przetwórców Zbóż i Producentów Pasz
    • Olimpia Wolf - dziennikarka, PortalSpozywczy.pl
    • Barbara Woźniak - prezes, Ovotek, dyrektor sprzedaży, Eggs Product, pełnomocnik zarządu, Fermy Woźniak, Grupa Woźniak
    • Marcin Wroński - zastępca dyrektora generalnego, Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa
POWRÓT