
Jakub Olipra
starszy ekonomista
Credit Agricole Bank Polska SA
Doktor ekonomii. Absolwent Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie, gdzie pracuje jako adiunkt w Katedrze Ekonomii Stosowanej. W banku Credit Agricole od 2015 r., gdzie odpowiada za analizy makroekonomiczne oraz analizy dotyczące sektora rolno-spożywczego. Autor licznych publikacji naukowych, artykułów, komentarzy oraz ekspertyz. Laureat czołowych miejsc w konkursie Rzeczpospolitej na najcelniejsze prognozy cen surowców rolnych. W 2021 r. odznaczony francuskim Orderem za Zasługi dla Rolnictwa w randze kawalera (Ordre du Mérite Agricole).
Bierze udział w sesjach:
-
Eksport czasów przełomu: nowe kierunki, nowe możliwości
- Polska nowym spichlerzem Europy
- Wyzwania i realne szanse dla polskiego eksportu żywności
- Wojna w Ukrainie wpływa na globalny rynek żywności – co to zmienia dla polskich eksporterów?
- Najbardziej perspektywiczne kierunki sprzedaży – co zmieniła pandemia?
Eksport czasów przełomu: nowe kierunki, nowe możliwości
- Piotr Bieliński - prezes zarządu, Atlanta Poland SA
- Małgorzata Cebelińska - dyrektor handlu, SM Mlekpol
- Andrzej Gantner - wiceprezes zarządu, dyrektor generalny, Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców
- Jakub Olipra - starszy ekonomista, Credit Agricole Bank Polska SA
- Monika Piątkowska - prezes, Izba Gospodarcza Handlowców, Przetwórców Zbóż i Producentów Pasz
- Olimpia Wolf - dziennikarka, PortalSpozywczy.pl
- Barbara Woźniak - prezes, Ovotek, dyrektor sprzedaży, Eggs Product, pełnomocnik zarządu, Fermy Woźniak, Grupa Woźniak
- Marcin Wroński - zastępca dyrektora generalnego, Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa