
Krzysztof Żyrek
dyrektor Browaru w Warce i Leżajsku
Grupa Żywiec SA
Absolwent Akademii Górniczo Hutniczej w Krakowie, specjalność Robotyka.
Od ponad 20 lat związany z branżą FMCG. Od 2020 roku Dyrektor Browaru w Warce i Leżajsku. Odpowiedzialny za tworzenie strategii rozwoju browarów oraz współtworzenie strategii Supply Chain. Od wielu lat wykorzystuje swoje doświadczenie prowadząc projekty poprawy efektywności biznesowej Grupy Żywiec. Uczestnik wielu projektów na poziomie OpCo i globalnym. Zarządza i rozwija zespoły w ramach procesu „change management” oraz w kierunku autonomiczności zespołów „empowerment”. Pod jego kierownictwem Browary w Warce i Leżajsku otrzymały nagrody TPM Silver oraz TPM Bronze. Prekursor wdrażania narzędzi cyfrowych w browarach, skupia się na budowaniu kompetencji zespołów tworząc „Digital Lighthouse brewery”.
Prywatnie miłośnik motoryzacji oraz pasjonat biegów.
Bierze udział w sesjach:
-
Fabryka 4.0 – zautomatyzowana, zrobotyzowana, cyfrowa, ekologiczna
- Technologie teraźniejszości i przyszłości o największym potencjalne
- Roboty częścią przemysłowego Internetu Rzeczy (IIoT)
- Coboty na fali – rosnące znaczenie współpracy człowieka z robotem
- Utrzymanie ciągłości produkcji w czasach deficytu pracowników
Fabryka 4.0 – zautomatyzowana, zrobotyzowana, cyfrowa, ekologiczna
- Grzegorz Dołęga - kierownik produkcji i rozwoju łańcucha dostaw, Wedel
- Sylwia Jurys - Head of Market Area Nordics Poland Ukraine, SIG Combibloc
- Patryk Krężelewski - członek zarządu, Mróz SA
- Karol Krowiak - Business Development Team Manager FMCG, Mitsubishi Electric
- Bernard Siekański - dyrektor, Strategy&
- Tomasz Szafarczyk - członek zarządu, dyrektor operacyjny, Bakalland SA
- Jacek Ziarno - redaktor naczelny, Magazyn Gospodarczy Nowy Przemysł
- Krzysztof Żyrek - dyrektor Browaru w Warce i Leżajsku, Grupa Żywiec SA