
Małgorzata Bojańczyk
dyrektor
Polskie Stowarzyszenie Rolnictwa Zrównoważonego „ASAP”
Ekspertka z zakresu Wspólnej Polityki Rolnej Unii Europejskiej, Europejskiego Zielonego Ładu w odniesieniu do rynku rolno-spożywczego oraz rolnictwa zrównoważonego. Współautorka raportów: „Moment zwrotny w branży spożywczej – o tym, jak w czasach niestabilności zrównoważony rozwój pozwala budować odporność biznesu” z 2022 r. i „Zrównoważona żywność w Polsce” z 2021 r. Posiada kilkunastoletnie doświadczenie w zakresie legislacji, kontroli i wdrażania projektów związanych z rolnictwem i rozwojem obszarów wiejskich. Zanim dołączyła do Stowarzyszenia, pracowała w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Bierze udział w sesjach:
-
ESG w branży spożywczej i handlowej
- Zielona zmiana determinuje decyzje biznesowe firm spożywczych i handlowych
- Dobrostan zwierząt, zielone technologie, elektryczny transport
- Firma i sklep społecznie odpowiedzialny, czyli jaki?
- Rola zrównoważonej certyfikacji: MSC, FSC, ASC
- Ślad węglowy na cenzurowanym, jak go dobrze policzyć i ograniczyć?
- OZE, czyli branża spożywcza i handel na drodze do zielonej energii
ESG w branży spożywczej i handlowej
- Dariusz Bliźniak - wiceprezes zarządu, Respect Energy
- Małgorzata Bojańczyk - dyrektor, Polskie Stowarzyszenie Rolnictwa Zrównoważonego „ASAP”
- Jacek Chenczke - starszy menedżer, Business Advisory, Zespół Energii i Infrastruktury, KPMG w Polsce
- Adam Kopyść - członek zarządu, Polskie Stowarzyszenie Rolnictwa Zrównoważonego „ASAP”
- Paweł Nowak - prezes, Goodvalley, producent marki, Dolina Dobra
- Przemysław Oczyp - Partner Associate, Dział Doradztwa Biznesowego, ESG, KPMG w Polsce
- Marta Potocka - Fisheries and Commercial Manager, MSC Polska i Europa Centralna
- Maciej Ptaszyński - wiceprezes zarządu, Polska Izba Handlu
- Krzysztof Ślęczka - CG&S Clients Cluster Lead, Accenture w Polsce
- Olimpia Wolf - dziennikarka, PortalSpozywczy.pl