
Marta Potocka
Fisheries and Commercial Manager
MSC Polska i Europa Centralna
Manager w organizacji pozarządowej Marine Stewardship Council, odpowiedzialna za współpracę
z partnerami biznesowymi: rybakami, przetwórcami i detalistami. Z wykształcenia biolog morski, doktor nauk o Ziemi, ekspert w tematyce zrównoważonego wykorzystywania żywych zasobów morskich i ochrony morskich ekosystemów.
Od 2021 r. członkini Rady Klimatycznej przy UN Global Compact Network Poland oraz ekspertka programu Climate Leadership UN Environment.
Bierze udział w sesjach:
-
ESG w branży spożywczej i handlowej
- Zielona zmiana determinuje decyzje biznesowe firm spożywczych i handlowych
- Dobrostan zwierząt, zielone technologie, elektryczny transport
- Firma i sklep społecznie odpowiedzialny, czyli jaki?
- Rola zrównoważonej certyfikacji: MSC, FSC, ASC
- Ślad węglowy na cenzurowanym, jak go dobrze policzyć i ograniczyć?
- OZE, czyli branża spożywcza i handel na drodze do zielonej energii
ESG w branży spożywczej i handlowej
- Dariusz Bliźniak - wiceprezes zarządu, Respect Energy
- Małgorzata Bojańczyk - dyrektor, Polskie Stowarzyszenie Rolnictwa Zrównoważonego „ASAP”
- Jacek Chenczke - starszy menedżer, Business Advisory, Zespół Energii i Infrastruktury, KPMG w Polsce
- Adam Kopyść - członek zarządu, Polskie Stowarzyszenie Rolnictwa Zrównoważonego „ASAP”
- Paweł Nowak - prezes, Goodvalley, producent marki, Dolina Dobra
- Przemysław Oczyp - Partner Associate, Dział Doradztwa Biznesowego, ESG, KPMG w Polsce
- Marta Potocka - Fisheries and Commercial Manager, MSC Polska i Europa Centralna
- Maciej Ptaszyński - wiceprezes zarządu, Polska Izba Handlu
- Krzysztof Ślęczka - CG&S Clients Cluster Lead, Accenture w Polsce
- Olimpia Wolf - dziennikarka, PortalSpozywczy.pl