Forum Rynku Spożywczego i HandluForum Rynku Spożywczego i Handlu

Prelegenci

B C D G H J K L M N O P R S Ś T W Z Ż
Olimpia Wolf

Olimpia Wolf

redaktorka

PortalSpozywczy.pl

Olimpia Wolf jest dziennikarką, publikuje od ponad 20 lat. W serwisie portalspozywczy.pl odpowiada za tematy dotyczące rynku żywności, w tym handlu i GOZ. Przeprowadza wywiady z prezesami, dyrektorami, profesorami, ekspertami branży FMCG. Autorka cyklu "Trzy pytania do. Rozmowy Olimpii Wolf" oraz podcastu "Na fali. Olimpia Wolf".

Nagrywa rozmowy wideo, moderuje debaty podczas Forum Rynku Spożywczego i Handlu oraz Europejskiego Kongresu Gospodarczego. Prowadzi również spotkania autorskie. Skończyła UW i podyplomowo Polską Szkołę Reportażu. W 2011 r. nominowana do nagrody Grand Press za reportaż „Święty z możliwościami”.

Założycielka i prezes Fundacji Busola, która wspiera osoby z autyzmem, starsze i wykluczone. Zawodowo i prywatnie uwielbia rozmawiać z ciekawymi ludźmi. Pasjonatka wędrówek i dzikiej przyrody, żeglarka z uprawnieniami jachtowego sternika morskiego, Wicekomandor Klubu Podróżniczo-Żeglarskiego „Amorgos”, członkini Jacht Klubu Marynarki Wojennej "Kotwica".

Bierze udział w sesjach:

  • Eksport czasów przełomu: nowe kierunki, nowe możliwości

    ZOBACZ WIĘCEJ PRELEGENCI
     

    Eksport czasów przełomu: nowe kierunki, nowe możliwości

    • Polska nowym spichlerzem Europy
    • Wyzwania i realne szanse dla polskiego eksportu żywności
    • Wojna w Ukrainie wpływa na globalny rynek żywności – co to zmienia dla polskich eksporterów?
    • Najbardziej perspektywiczne kierunki sprzedaży – co zmieniła pandemia?

    Eksport czasów przełomu: nowe kierunki, nowe możliwości

    • Piotr Bieliński - prezes zarządu, Atlanta Poland SA
    • Małgorzata Cebelińska - wiceprezes zarządu, SM Mlekpol
    • Andrzej Gantner - wiceprezes zarządu, dyrektor generalny, Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców
    • Jakub Olipra - starszy ekonomista, Credit Agricole Bank Polska SA
    • Monika Piątkowska - prezes, Izba Gospodarcza Handlowców, Przetwórców Zbóż i Producentów Pasz
    • Olimpia Wolf - redaktorka, PortalSpozywczy.pl
    • Barbara Woźniak - prezes, Ovotek, dyrektor sprzedaży, Eggs Product, pełnomocnik zarządu, Fermy Woźniak, Grupa Woźniak
    • Marcin Wroński - zastępca dyrektora generalnego, Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa
  • ESG w branży spożywczej i handlowej

    ZOBACZ WIĘCEJ PRELEGENCI
     

    ESG w branży spożywczej i handlowej

    • Zielona zmiana determinuje decyzje biznesowe firm spożywczych i handlowych
    • Dobrostan zwierząt, zielone technologie, elektryczny transport
    • Firma i sklep społecznie odpowiedzialny, czyli jaki?
    • Rola zrównoważonej certyfikacji: MSC, FSC, ASC
    • Ślad węglowy na cenzurowanym, jak go dobrze policzyć i ograniczyć?
    • OZE, czyli branża spożywcza i handel na drodze do zielonej energii

    ESG w branży spożywczej i handlowej

POWRÓT