Olimpia Wolf
redaktorka
PortalSpozywczy.pl
Olimpia Wolf jest dziennikarką, publikuje od ponad 20 lat. W serwisie portalspozywczy.pl odpowiada za tematy dotyczące rynku żywności, w tym handlu i GOZ. Przeprowadza wywiady z prezesami, dyrektorami, profesorami, ekspertami branży FMCG. Autorka cyklu "Trzy pytania do. Rozmowy Olimpii Wolf" oraz podcastu "Na fali. Olimpia Wolf".
Nagrywa rozmowy wideo, moderuje debaty podczas Forum Rynku Spożywczego i Handlu oraz Europejskiego Kongresu Gospodarczego. Prowadzi również spotkania autorskie. Skończyła UW i podyplomowo Polską Szkołę Reportażu. W 2011 r. nominowana do nagrody Grand Press za reportaż „Święty z możliwościami”.
Założycielka i prezes Fundacji Busola, która wspiera osoby z autyzmem, starsze i wykluczone. Zawodowo i prywatnie uwielbia rozmawiać z ciekawymi ludźmi. Pasjonatka wędrówek i dzikiej przyrody, żeglarka z uprawnieniami jachtowego sternika morskiego, Wicekomandor Klubu Podróżniczo-Żeglarskiego „Amorgos”, członkini Jacht Klubu Marynarki Wojennej "Kotwica".
Bierze udział w sesjach:
-
Eksport czasów przełomu: nowe kierunki, nowe możliwości
- Polska nowym spichlerzem Europy
- Wyzwania i realne szanse dla polskiego eksportu żywności
- Wojna w Ukrainie wpływa na globalny rynek żywności – co to zmienia dla polskich eksporterów?
- Najbardziej perspektywiczne kierunki sprzedaży – co zmieniła pandemia?
Eksport czasów przełomu: nowe kierunki, nowe możliwości
- Piotr Bieliński - prezes zarządu, Atlanta Poland SA
- Małgorzata Cebelińska - wiceprezes zarządu, SM Mlekpol
- Andrzej Gantner - wiceprezes zarządu, dyrektor generalny, Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców
- Jakub Olipra - starszy ekonomista, Credit Agricole Bank Polska SA
- Monika Piątkowska - prezes, Izba Gospodarcza Handlowców, Przetwórców Zbóż i Producentów Pasz
- Olimpia Wolf - redaktorka, PortalSpozywczy.pl
- Barbara Woźniak - prezes, Ovotek, dyrektor sprzedaży, Eggs Product, pełnomocnik zarządu, Fermy Woźniak, Grupa Woźniak
- Marcin Wroński - zastępca dyrektora generalnego, Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa
-
ESG w branży spożywczej i handlowej
- Zielona zmiana determinuje decyzje biznesowe firm spożywczych i handlowych
- Dobrostan zwierząt, zielone technologie, elektryczny transport
- Firma i sklep społecznie odpowiedzialny, czyli jaki?
- Rola zrównoważonej certyfikacji: MSC, FSC, ASC
- Ślad węglowy na cenzurowanym, jak go dobrze policzyć i ograniczyć?
- OZE, czyli branża spożywcza i handel na drodze do zielonej energii
ESG w branży spożywczej i handlowej
- Dariusz Bliźniak - wiceprezes zarządu, Respect Energy
- Małgorzata Bojańczyk - dyrektor, Polskie Stowarzyszenie Zrównoważonego Rolnictwa i Żywności
- Jacek Chenczke - starszy menedżer, Business Advisory, Zespół Energii i Infrastruktury, KPMG w Polsce
- Adam Kopyść - członek zarządu, Polskie Stowarzyszenie Rolnictwa Zrównoważonego „ASAP”
- Paweł Nowak - prezes, Goodvalley, producent marki, Dolina Dobra
- Przemysław Oczyp - Partner Associate, Dział Doradztwa Biznesowego, ESG, KPMG w Polsce
- Marta Potocka - Fisheries and Commercial Manager, MSC Polska i Europa Centralna
- Maciej Ptaszyński - wiceprezes zarządu, Polska Izba Handlu
- Krzysztof Ślęczka - CG&S Clients Cluster Lead, Accenture w Polsce
- Olimpia Wolf - redaktorka, PortalSpozywczy.pl