
Piotr Her
prezes zarządu
SuperDrob SA
Jest absolwentem Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie, gdzie uzyskał tytuł Magistra Ekonomii na kierunku Finansów i Bankowości. Ukończył 5 letnie studia na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego oraz odbył studia doktoranckie w Kolegium Zarządzania i Finansów SGH. Studiował również w HEC w Paryżu w ramach programu CEMS Master, FUDAN University w Szanghaju oraz NTU w Tajpej. Karierę zawodową rozpoczął w 1996 roku w departamencie klienta kluczowego Unilever Polska. Następnie był analitykiem giełdowym w Millennium Domu Maklerskim oraz Raiffeisen Banku. Był również zarządzającym aktywami w Opera TFI. Od 2010 do 2020 roku był związany z grupą BZ WBK (obecnie Santander Bank Polska). Z grupą SuperDrob jest związany od 2015 roku, kiedy został członkiem Rady Nadzorczej. Również od 2020 roku jest członkiem Zarządu CPF Poland S.A. gdzie odpowiada za finanse i zrównoważony rozwój.
Bierze udział w sesjach:
-
Transformacja branży mięsnej
- Producenci po pandemii a przed Zielonym Ładem – pora na przejęcia?
- Branża wobec wzrostu kosztów i inflacji
- Pracownicy z Ukrainy odpowiedzią na braki kadrowe sektora?
- Technologie dla branży mięsnej
Transformacja branży mięsnej
- Jolanta Ciechomska - kierownik ds. systemu QAFP, Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego
- Piotr Her - prezes zarządu, SuperDrob SA
- Grzegorz Kłos - prezes zarządu, Ed Red SA
- Karol Krowiak - Business Development Team Manager FMCG, Mitsubishi Electric
- Kinga Marczak - dyrektor sprzedaży, Personnel Service S.A.
- Marietta Stefaniak - członek zarządu ds. strategii i rozwoju, Zakłady Mięsne Silesia SA
- Adam Tubilewicz - zastępca redaktora naczelnego portalspozywczy.pl