
Sylwester Strużyna
prezes zarządu
Bio Planet SA
Prezes Zarządu Bio Planet S.A.; Wiceprezes Zarządu Polskiej Izby Żywności Ekologicznej.
Absolwent Wydziału Ekonomicznego Uniwersytetu Szczecińskiego oraz studium podyplomowego w SGH o tematyce “Zarządzanie Wartością Firmy”. W latach 1995-2002 zatrudniony w instytucjach finansowych (między innymi biuro maklerskie, fundusze inwestycyjne). W latach 2002-2005 r. w zarządzie Makarony Polskie S.A.
Od 2006 roku Prezes Zarządu Bio Planet S.A. Spółki będącej liderem polskiego rynku w zakresie produkcji i dystrybucji żywności ekologicznej ze sprzedażą powyżej 200 mln zł rocznie. Akcje Bio Planet S.A. są notowane na GPW.
Od 2017 roku Wiceprezes Zarządu Polskiej Izby Żywności Ekologicznej.
Bierze udział w sesjach:
-
Gorączka przejęć, czyli co wywołało falę konsolidacji
- Wielkie połączenie – koniec pandemii uruchomił falę konsolidacji na rynku żywności
- Rynek M&A – sektor spożywczy w trendzie wznoszącym
- Zmiana generacyjna w firmach rodzinnych – przed nami konsolidacyjny boom?
- Polskie firmy food and retail – jaki apetyt mają fundusze private equity?
Gorączka przejęć, czyli co wywołało falę konsolidacji
- Rafał Brzoska - Rafał Brzoska, CEO, prezes zarządu, InPost Sp. z o.o., inwestor, FoodWell
- Michał Czerwiński - CEO, Purella Superfoods
- Piotr Grauer - Partner Associate, Deal Advisory, Head of Consumer & Retail Sector, KPMG w Polsce
- Tomasz Stamirowski - partner zarządzający, Avallon
- Sylwester Strużyna - prezes zarządu, Bio Planet SA
- Łukasz Targoszyński - partner, Baker McKenzie
- Adam Tubilewicz - zastępca redaktora naczelnego portalspozywczy.pl