
Tomasz Stamirowski
partner zarządzający
Avallon
Z branżą inwestycyjną związany od roku 1994.
Był m.in. Wiceprezesem Zarządu Pekao Fundusz Kapitałowy. Wcześniej zdobył doświadczenie w restrukturyzacji pracując w Departamencie Restrukturyzacji banku PBG S.A.
Był w zarządach firm produkcyjnych. Uczestniczył w radach nadzorczych wielu spółek, w tym giełdowych (KFM, BIPROMET, STOMIL SANOK, ZETKAMA, Bank BPH).
Od roku 2001 związany z Avallon, prowadził szereg projektów wykupów menedżerskich. Ukończył Handel Zagraniczny na Uniwersytecie Łódzkim i Zarządzanie na Uniwersytecie w Grenoble, we Francji.
Od czerwca 2021 r. jest głównym udziałowcem RTS Widzew Łódź S.A. Prywatnie kolekcjonuje zabytkowe akcje łódzkich przedsiębiorstw, posiadając największy zbiór w Polsce.
Bierze udział w sesjach:
-
Gorączka przejęć, czyli co wywołało falę konsolidacji
- Wielkie połączenie – koniec pandemii uruchomił falę konsolidacji na rynku żywności
- Rynek M&A – sektor spożywczy w trendzie wznoszącym
- Zmiana generacyjna w firmach rodzinnych – przed nami konsolidacyjny boom?
- Polskie firmy food and retail – jaki apetyt mają fundusze private equity?
Gorączka przejęć, czyli co wywołało falę konsolidacji
- Rafał Brzoska - Rafał Brzoska, CEO, prezes zarządu, InPost Sp. z o.o., inwestor, FoodWell
- Michał Czerwiński - CEO, Purella Superfoods
- Piotr Grauer - Partner Associate, Deal Advisory, Head of Consumer & Retail Sector, KPMG w Polsce
- Tomasz Stamirowski - partner zarządzający, Avallon
- Sylwester Strużyna - prezes zarządu, Bio Planet SA
- Łukasz Targoszyński - partner, Baker McKenzie
- Adam Tubilewicz - zastępca redaktora naczelnego portalspozywczy.pl