
Piotr Her
prezes zarządu
SuperDrob SA
Absolwent Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie, gdzie uzyskał tytuł Magistra Ekonomii na kierunku Finansów i Bankowości. Ukończył 5 letnie studia na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego oraz odbył studia doktoranckie w Kolegium Zarządzania i Finansów SGH. Studiował również w HEC w Paryżu w ramach programu CEMS Master, FUDAN University w Szanghaju oraz NTU w Tajpej. Karierę zawodową rozpoczął w 1996 roku w departamencie klienta kluczowego Unilever Polska. Następnie był analitykiem giełdowym w Millennium Domu Maklerskim oraz Raiffeisen Banku. Był również zarządzającym aktywami w Opera TFI. Od 2010 do 2020 roku był związany z grupą BZ WBK (obecnie Santander Bank Polska). Z grupą SuperDrob jest związany od 2015 roku, kiedy został członkiem Rady Nadzorczej. Również od 2020 roku jest członkiem Zarządu CPF Poland S.A. gdzie odpowiada za finanse i zrównoważony rozwój.
Bierze udział w sesjach:
-
#strategy trends: Co z tą żywnością, co z tą produkcją, co z tą konsumpcją? – biznes szuka coraz łatwiejszych odpowiedzi na coraz trudniejsze pytania
ZOBACZ WIĘCEJ PRELEGENCI#strategy trends: Co z tą żywnością, co z tą produkcją, co z tą konsumpcją? – biznes szuka coraz łatwiejszych odpowiedzi na coraz trudniejsze pytania
- Co napędza, a co stopuje polski biznes spożywczy?
- Dynamiczna zmiana jako nowa norma: branża spożywcza zawsze w drodze: gospodarka, konsument, technologia
- Żywność, produkcja, konsumpcja w czasach AI: technologie przyszłości, rozwój firm, zdrowie konsumentów
- Zielona ekonomia w branży żywnościowej – zmiana, która wymaga zaangażowania
#strategy trends: Co z tą żywnością, co z tą produkcją, co z tą konsumpcją? – biznes szuka coraz łatwiejszych odpowiedzi na coraz trudniejsze pytania
- Jakub Borowski - główny ekonomista, Credit Agricole Bank Polska SA
- Małgorzata Cebelińska - wiceprezes zarządu, SM Mlekpol
- Piotr Her - prezes zarządu, SuperDrob SA
- Edyta Kochlewska - redaktor naczelna, dlahandlu.pl
- Piotr Kwiatkowski - prezes zarządu, Credit Agricole Bank Polska SA
- Mariusz Makowski - dyrektor finansowy, Mars Wrigley
- Krzysztof Pawiński - prezes zarządu, Grupa Maspex Sp. z o.o.
- Karolina Zajdel Pawlak - dyrektor zarządzająca, NielsenIQ
-
#green trends: ESG w branży spożywczej: dobrostan zwierząt, klimat, konsument
ZOBACZ WIĘCEJ PRELEGENCI#green trends: ESG w branży spożywczej: dobrostan zwierząt, klimat, konsument
- Czy ESG to tylko obowiązki? Jakie korzyści biznesowe może przynieść firmom wdrażanie różnych aspektów strategii ESG (klimat, dobrostan, środowisko)?
- Co ESG oznacza w praktyce dla konsumentów? Jak skorzystają oni na nowych wytycznych dla firm i zmianach legislacyjnych UE?
- Dobrostan zwierząt, klimat, konsument w strategii firm spożywczych. Przykłady praktyczne
- Czy zrównoważony system żywnościowy jest odporny na wojny, kryzysy i globalne wstrząsy?
- ESG. Jak rządzący mogą wspomóc firmy spożywcze?
- Produkcja zdrowszej żywności wychodzi firmom na zdrowie. Jak branża spożywcza może wpłynąć na zdrowie konsumentów bez utraty zysków?
#green trends: ESG w branży spożywczej: dobrostan zwierząt, klimat, konsument
- Małgorzata Bojańczyk - dyrektorka, Polskie Stowarzyszenie Zrównoważonego Rolnictwa i Żywności
- Piotr Her - prezes zarządu, SuperDrob SA
- Natalia Janus - dziennikarka, PortalSpozywczy.pl, HorecaTrends.pl
- Lidia Krawczyk - Food Business Manager Poland, Compassion in World Farming
- Patryk Krężelewski - członek zarządu, Foodmakers Sp. z o.o.
- Sebastian Tołwiński - dyrektor ds. korporacyjnych i komunikacji w regionie Europy Środkowej i Południowo-Wschodniej, Upfield
- Maciej Zduńczyk - Customer Service Field Manager, CHEP