Forum Rynku Spożywczego i HandluForum Rynku Spożywczego i Handlu

Agenda

#green trends: ESG w branży spożywczej: dobrostan zwierząt, klimat, konsument

6 listopada 2023 • 12:45-14:00 • Sala Balowa A

Tematyka

  • Czy ESG to tylko obowiązki? Jakie korzyści biznesowe może przynieść firmom wdrażanie różnych aspektów strategii ESG (klimat, dobrostan, środowisko)?
  • Co ESG oznacza w praktyce dla konsumentów? Jak skorzystają oni na nowych wytycznych dla firm i zmianach legislacyjnych UE?
  • Dobrostan zwierząt, klimat, konsument w strategii firm spożywczych. Przykłady praktyczne
  • Czy zrównoważony system żywnościowy jest odporny na wojny, kryzysy i globalne wstrząsy?
  • ESG. Jak rządzący mogą wspomóc firmy spożywcze?
  • Produkcja zdrowszej żywności wychodzi firmom na zdrowie. Jak branża spożywcza może wpłynąć na zdrowie konsumentów bez utraty zysków?

Retransmisja sesji

POWRÓT